
INGREDIENTE:
- 1 ceașcă cu cafea
- 3 pliculețe cafea ness
- 5 gălbenușuri
- 80 gr zahăr
- 100 gr mascarpone
- 350 ml friscă îndulcita
- 50 gr ciocolată amăruie
- piscoturi de șampanie (mie mi-au incaput 9 bucăți)
- boabe de cafea pentru decor
MOD DE PREPARARE:
- Bateti gălbenușurile cu zahărul până devin o cremă.
- Bateti frișca până se întărește.
- Dizolvați ness-ul intr-o ceasca de cafea neindulcită, lasati sa se răcească.
- Amestecati crema de ou cu frișca bătută, apoi adaugati branza mascarpone, amestecati usor, prin rostogolire. Turnati cafeaua rece in fir subtire, incorporati-o bine.
- Tocati ciocolata cu ajutorul unui cutit.
- Tapetati cu hartie de copt o forma de plumcake.
- Turnati in forma 1/3 din cantitatea de cremă, presarati ciocolată. Repetati operatiunea: incă un rand de cremă, ciocolată rasă, restul de cremă. Neteziti cu un cutit lat suprafața.
- Intr-o farfurie adancă turnati o ceașcă de cafea si o lingură de coniac, daca va place. Inmuiati rapid piscoturile de sampanie in cafea si asezati-le deasupra formei, unul langa altul. Acoperiti cu excesul de hartie de copt si dati la congelator minim 4 ore.
- Scoateti forma din congelator, lasati-o cateva momente, apoi rasturnati-o pe o farfurie, astfel incat piscoturile de sampanie sa fie baza desertului. Inlăturati hartia de copt.
- Neteziti cu un cutit de jur împrejur, sa capate un aspect omogen, apoi ornati cu friscă bătută, boabe de cafea, după gustul vostru. Eu am adaugat si bezele mici.
- Taiati felii de latimea unui piscot si serviți. Pastrati restul in congelator.
- Desertul nu are o valabilitate mai mare de 3-4 zile.
Be the first to comment