Desert rece (semi-înghețată) cu cafea.

INGREDIENTE:

  • 1 ceașcă cu cafea
  • 3 pliculețe cafea ness
  • 5 gălbenușuri
  • 80 gr zahăr
  • 100 gr mascarpone
  • 350 ml friscă îndulcita
  • 50 gr ciocolată amăruie
  • piscoturi de șampanie (mie mi-au incaput 9 bucăți)
  • boabe de cafea pentru decor

MOD DE PREPARARE:

  1. Bateti gălbenușurile cu zahărul până devin o cremă.
  2. Bateti frișca până se întărește.
  3. Dizolvați ness-ul intr-o ceasca de cafea neindulcită, lasati sa se răcească.
  4. Amestecati crema de ou cu frișca bătută, apoi adaugati branza mascarpone, amestecati usor, prin rostogolire. Turnati cafeaua rece in fir subtire, incorporati-o bine.
  5. Tocati ciocolata cu ajutorul unui cutit.
  6. Tapetati cu hartie de copt o forma de plumcake.
  7. Turnati in forma 1/3 din cantitatea de cremă, presarati ciocolată. Repetati operatiunea: incă un rand de cremă, ciocolată rasă, restul de cremă. Neteziti cu un cutit lat suprafața.
  8. Intr-o farfurie adancă turnati o ceașcă de cafea si o lingură de coniac, daca va place. Inmuiati rapid piscoturile de sampanie in cafea si asezati-le deasupra formei, unul langa altul. Acoperiti cu excesul de hartie de copt si dati la congelator minim 4 ore.
  9. Scoateti forma din congelator, lasati-o cateva momente, apoi rasturnati-o pe o farfurie, astfel incat piscoturile de sampanie sa fie baza desertului. Inlăturati hartia de copt.
  10. Neteziti cu un cutit de jur împrejur, sa capate un aspect omogen, apoi ornati cu friscă bătută, boabe de cafea, după gustul vostru. Eu am adaugat si bezele mici.
  11. Taiati felii de latimea unui piscot si serviți. Pastrati restul in congelator.
  12. Desertul nu are o valabilitate mai mare de 3-4 zile.

Be the first to comment

Lasă un răspuns