Bruschette cu rosii.

In opinia mea, nimic nu se compara cu mancarea simpla, mai ales cand ingredientele sunt de calitate. Si cand ai rosii coapte, busuioc proaspat, parfumat si ulei de masline bun, ai nevoie doar de cateva felii de paine veche sa obtii un aperitiv gustos.

INGREDIENTE (4 portii):

  • 8 felii de paine taraneasca, veche
  • 4 sau 8 rosii coapte, soiul prunisoare (sau orice soi cu putini samburi)
  • 1-2 catei usturoi
  • sare si piper
  • frunze proaspete de busuioc
  • ulei de masline
  • origano uscat, optional

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati si taiati rosiile pe lungime, indepartati samburii si tocati cubulete mai mari.
  2. Amestecati rosiile cu usturoiul tocat foarte marunt, sare, piper, un fir de ulei de masline, frunze proaspete de busuioc rupte cu mana si origano uscat, daca va place.
  3. Incalziti un gratar si frigeti painea pe ambele parti. Dati deoparte.
  4. Picurati peste feliile de paine ulei de masline si asezati deasupra lor rosiile condimentate.
  5. Asezati feliile pe un platou, presarati un fir subtire de ulei si serviti preparatul imediat. Celor care nu reusesc sa digere usturoiul crud le recomand sa taie pe lungime un catel de usturoi si sa frece feliile de paine prajita, cat sa prinda gust, fara sa-l amestece in compozitia cu rosii.

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns