Prăjitură cu mere și coacăze negre.

Un alt super desert de preparat pentru sfârșitul săptămânii!

INGREDIENTE:

  • 3 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250 gr făină
  • 180 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 8 gr praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 lingură miez de nucă de cocos
  • 3 mere
  • 1 cutiuța cu coacaze negre
  • suc de la o jumatate de lămâie
  • 1 lingura de zahăr
  • nucă de cocos pentru presărat

USTENSILE:

  • mixer
  • o tavă dreptunghiulară
  • hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

  1. Bateti spumă-cremă ouale cu zahărul si un praf de sare.
  2. Cerneti faina impreuna cu praful de copt.
  3. Incalziti laptele impreuna cu untul, la microunde. Lasati sa se răcorească, sa capete o temperatură cât suportă degetul.
  4. Turnati laptele in fir subtire peste crema cu ou, apoi adaugati faina cernută plus o lingură cu vârf de nuca de cocos rasă. Mixați bine.
  5. Curatati merele si taiati-le in bucatele subțiri, curatati coacăzele de codițe. Stopiti fructele cu sucul de lamaie si amestecati-le cu o lingura de zahăr.
  6. Tapetati cu hartie de copt o tavă dreptunghiulară, turnati compoziția  (va fi un pic lichidă, nu vă speriați) apoi presarati in strat uniform fructele si nuca de cocos rasă.
  7. Coaceti in cuptor preincalzit la 180 grade, 35 de minute. Scoateti si lasati sa se racesca complet pe un grătar de bucătărie.

Profitați cat timp sunt coacazele negre pe piață, sezonul lor este foarte scurt.

Be the first to comment

Lasă un răspuns