Cotlete de porc gătite cu lapte.

INGREDIENTE (4 porții):

  • 8 felii de cotlet de porc cu os
  • făină
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pahar cu apă
  • 60 gr de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 1 catel de usturoi

MOD DE PREPARARE:

  1. Spălați si zvantati bine carnea.
  2. Amestecati cateva linguri de faina cu jumatate lingurita de sare. Pudrati pe ambele părti fiecare bucata de cotlet. Scuturati excesul de făină.
  3. Intr-o tigaie încăpătoare incingeti untul si uleiul. Prajiti rapid carnea pe ambele părti.
  4. Reduceti focul si adaugati laptele, intai 200 ml, lasati sa calmeze grăsimea din tigaie, apoi restul laptelui și apa. Piperati, condimentati cu cimbru uscat si adaugati un cătel de usturoi intreg.
  5. Puneti capacul si lasati sa fiarba înăbușit timp de 60 de minute. Din cand in cand intoarceti  feliile de carne si controlati sa nu se lipească. Daca sosul a scazut prea mult adaugati un polonic de apă fierbinte. Gustati sosul si ajustați gustul.
  6. La sfarsit lasati sa dea in cateva clocote fara capac. Stingeti si dati deoparte.
  7. Strecurati sosul si pasați-l cu un blender de mână, apoi turnati-l inapoi peste bucatile de carne. Serviti preparatul fierbinte. Pentru garnitură merge orice: orez pilaf, catofi natur, piure, mămăliguță.

Be the first to comment

Lasă un răspuns