Cub vegetal.

Vă promisesem cu ceva timp in urmă reteta cuburilor de casă, vegetale, cu carne, cu ajutorul cărora putem da mai mult gust preparatelor noastre. Astăzi, cubul vegetal:

INGREDIENTE:

  • 1 kg legume asortate, curățate (eu am folosit: 2 morcovi mari, 1 dovlecel, 2 tije de telină apio, 1 ardei gras verde, 1 ceapă roșie, dar puteti sa va faceți propriile combinații, important este sa contină ceapă-morcov-telină, baza oricărui soté)
  • 300 gr sare neiodată
  • 10 ml ulei
  • 1/2 legătura pătrunjel verde, frunzele

MOD DE PREPARARE:

  1. Cântăriti 1 kg de legume spălate si curățate. Taiati-le cubulete.
  2. Ungeti o tigaie incapatoare cu ulei, asezati legumele si caliti-le 15 minute la foc moale.
  3. Dați deoparte, adaugati sarea si amestecati bine.
  4. Pasati legumele intr-un robot adaugand și frunzele de patrunjel verde. Totul se va transforma intr-un pastă mai lichidă.
  5. Puneti pasta intr-o tigaie antiaderenta, fierbeti la foc mediu, intorcand des cu o spatulă. Nu abandonati preparatul, se poate arde foarte ușor. Intoarceti des, pe toate partile, sa se poată evapora lichidul si sa rezulte o pastă cat mai zvantată. Acest proces poate dura in jur de 20 de minute, depinde cat lichid lasă legumele.
  6. Cand pasta a scazut mult, si considerați ca este suficient de deshidratată, dati deoparte si lasati sa se răcească.

Pentru conservare aveti urmatoarele posibilitati:

  • În borcănele cu capac, din care să luați cu lingurița cat vă trebuie – in acest caz il pastrati in frigider;
  •  În tavițele de gheață – asezati pasta in tavita, puneti foie alimentara deasupra, păstrați in congelator si scoateti un cub cand aveti nevoie; 
  • Puneti pasta pe o hartie de copt si modelati un dreptunghi de grosimea cuburilor standard, infasurati si lasati o noapte la congelator – a doua zi taiati totul in cuburi (cuburile vor avea o consistenta mai moale decat a celor din comeț, acelea sunt pasteurizate si deshidratate). Păstrați in congelator.
    SFATURI:
  • Dacă optați să folositi rosii impreună cu alte legume, căutați un soi cu multa pulpă si putine semințe. Opăriti si curatati de pielită, indepartati semintele, folositi doar pulpa.
  • Puteti folosi frunze de țelină combinate cu cele de pătrunjel.

Be the first to comment

Lasă un răspuns