Vinete cu cașcaval, panè.

Un aperitiv cald cu puține ingrediente, dar cu un rezultat sofisticat. Totuși, o brânză de calitate face diferența!

INGREDIENTE (4 portii):

  • 2 vinete, mijlocii ca mărime
  • 200-250 gr cașcaval care se topește la gătit, tipul Gruyere, Emmental, Beaufort, Fontina, Comte
  • 1 ou
  • faină si pesmet auriu
  • ulei pentru prăjit
  • sare si piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti-vă toate ingredientele la îndemână.
  2. Spalati, stergeti vinetele si taiati-le in felii rotunde de 4mm grosime.
  3. Faceți perechi câte 2 felii de aceeasi dimensiune.
  4. Taiati brânza in felii de 2-3 mm, fasonati-o pe dimensiunea feliilor de vânată si formati sandwich-uri: felia de branza intre 2 felii de vânătă.
  5. Bateti oul, condimentati faina cu sare si piper.
  6. Treceti sandwich-urile formate prin faină, ou batut apoi pesmet. Presati bine cu mâinile, asezati-le pe un platou.
  7. Dati la rece 10 minute. 
  8. Intre timp incingeți uleiul.
  9. Prajiti feliile de vânată pe ambele părti, pana devin aurii. Scoateti-le si asezati-le pe hartie de absorbantă, pentru eliminarea surplusului de ulei.
  10. Serviți preparatul cald, precum aperitiv. 

Be the first to comment

Lasă un răspuns