
O conservă utilă, acest zarzavat merge atat pentru ciorbe cât și pentru mâncăruri scăzute. Conține putine ingrediente, iar din combinația lor rezulta o aromă puternică.
INGREDIENTE:
- roșii coapte
- ardei grasi
- ardei Kapia sau gogoșari
- frunze de țelină
- frunze de pătrunjel
In plus:
- sticle mici cu gâtul îngust (de tipul celor de sucuri de fructe) cu capacele lor.
MOD DE PREPARARE:
- Spălați legumele. Curatati de pe tijă frunzele de țelină si pătrunjel.
- Tăiați legumele bastonașe.
- Asezati legumele în sticluțe: puneti un strat de rosii, unul de ardei, unul de verdeață. Bateti sticla de masă, ca sa se poată tasa, sa nu ramana locuri goale.
- In gură puneți cate un varf de cutit de conservant sau o aspirină. Aspirina nu se va dizolva la sterilizare, poate fi usor de îndepărtat cand veti folosi conserva.
- Procedati pana epuizati recipienții din dotare, puneti capacele si strangeti bine.
- Infasurati fiecare sticluță in prosoape de bucatarie, asezati-le intr-o cratita cu fundul gros. Puneti-le la fiert in apa rece. Din momentul in care apa da in clocot, reduceti flacara si fierbeti timp de 60 de minute.
- La expirarea timpului, opriti focul si lasati-le sa se racescă in apa in care au fiert. A doua zi scoateti-le, stergeti-le de apă si asezati-le in cămară. Rezistă până la 2 ani.
Be the first to comment