Zarzavat pentru ciorbe.

O conservă utilă, acest zarzavat merge atat pentru ciorbe cât și pentru mâncăruri scăzute. Conține putine ingrediente, iar din combinația lor rezulta o aromă puternică.

INGREDIENTE:

  • roșii coapte
  • ardei grasi
  • ardei Kapia sau gogoșari
  • frunze de țelină
  • frunze de pătrunjel

In plus:

  • sticle mici cu gâtul îngust (de tipul celor de sucuri de fructe) cu capacele lor.

MOD DE PREPARARE:

  1. Spălați legumele. Curatati de pe tijă frunzele de țelină si pătrunjel.
  2. Tăiați legumele bastonașe.
  3. Asezati legumele în sticluțe: puneti un strat de rosii, unul de ardei, unul de verdeață. Bateti sticla de masă, ca sa se poată tasa, sa nu ramana locuri goale.
  4. In gură puneți cate un varf de cutit de conservant sau o aspirină. Aspirina nu se va dizolva la sterilizare, poate fi usor de îndepărtat cand veti folosi conserva.
  5. Procedati pana epuizati recipienții din dotare, puneti capacele si strangeti bine.
  6. Infasurati fiecare sticluță in prosoape de bucatarie, asezati-le intr-o cratita cu fundul gros. Puneti-le la fiert in apa rece. Din momentul in care apa da in clocot, reduceti flacara si fierbeti timp de 60 de minute.
  7. La expirarea timpului, opriti focul si lasati-le sa se racescă in apa in care au fiert. A doua zi scoateti-le, stergeti-le de apă si asezati-le in cămară. Rezistă până la 2 ani.

Be the first to comment

Lasă un răspuns