Tartă de cacao cu umplutură de brânză și ciocolată.

 

Este minunată acestă tartă, foarte gustoasă si elegantă.

INGREDIENTE:

pentru aluat

  • 280 gr faina alba
  • 30 gr cacao neagră
  • 1 ou
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 lingurită cu praf de copt
  • un praf de sare
  • 1-2 linguri de apă rece sau lapte rece

pentru umplutură

  • 600 gr brânză ricotta
  • 100 gr zahar de granulație fină
  • 1 ou
  • 50 gr pepite de ciocolată
  • 1 linguriță cu esentă de vanilie de buna calitate

USTENSILE:

  • o forma de tarta cu fundul detasabil, cu diametrul de 24-26 cm
  • plansa de lucru
  • rotiță dințată

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti-va toate ingredientele.
  2. Cerneti faina impreuna cu cacao si praful de copt.
  3. Puneti mixtul de faina in robotul de bucatarie, adaugati untul rece, taiat cubulete. Dati cateva impulsuri scurte, pana aluatul capata un aspect nisipos
  4. Uniti restul ingredientelor pentru aluat, mixati. Cand aluatul incepe sa se lege adaugati pe sus, cu lamele in mișcare, cateva picaturi de apa rece. Este gata cand se desprinde de peretii robotului.
  5. Scoateti aluatul pe o plansa de lucru peste care ati presarat faină si cacao. Modelati aluatul in forma de bilă, infasurati-l in folie alimentară, dati la frigider pentru 30 de minute.
  6. Intre timp pregatiti crema: cu ajutorul unui mixer amestecati ricotta cu zaharul oul, pana devine o crema spumoasa. Adaugati esenta de vanilie si pepitele de ciocolată. Dati crema la rece.
  7. Scoateti aluatul din frigider, impartiti-l in 2 parti: una mai mare si una mai mica.
  8. Intindeti partea mare de aluat pana la 3 mm grosime. Asezati-o peste forma de tarta, eliminati excesul.
  9. Ințepati aluatul pe toată suprafața, asezati peste el o hartie de copt, ingreunati cu legume uscate. Eu am bile ceramice, dar merge orice legumă uscată: fasole, boabe de porumb, naut. Se pot recicla la nesfarsit, dupa folosire lasati-le sa se răcească complet, apoi pastrati-le intr-un borcan.
  10. Incalziti cuptorul la 180 de grade, coaceti 10-12 minute, apoi indepartati hatia de copt cu boabele de ingreunare și mai coaceti inca 5 minute.
  11. Lasati sa se racoresca, puneti umplutura, neteziti suprafața.
  12. Intindeti cea de-a doua parte a aluatului, taiati fâșii de 1,5 cm grosime, asezati deasupra sub forma de grilaj. Finisați frumos marginea tartei.
  13. Dati la cuptor, 180 grade, 25-30 de minute.
  14. Cand este gata, scoateți și lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie.
  15. Inainte de servire pudrati cu zahar pudră. Este DE-LI-CIOA-SA!!! Nu va speriati de textul lung, nu este greu de preparat.

SFAT:

  • Branza ricotta contine multă apă, ideal ar fi sa o scoateți din cutie si sa o lasati o noapte intr-o strecuratoare de plastic, la frigider.

Be the first to comment

Lasă un răspuns