Madlene cu somon afumat.

Iată o versiune sărată a madeleines (madlene). Se pot prepara cu diverse ingrediete sărate de tipul: măsline, ton, hamsii, branzeturi, etc. Pot fi o soluție elegantă, dar si economică, cand doriti sa pregatiti un bufet rafinat.

INGREDIENTE:

  • 2 ouă mari
  • 80 gr faina alba
  • 70 ml ulei de floare (se poate folosi și ulei de măsline, dar mai subțire)
  • 6 gr praf de copt (1/2 plic)
  • 25 gr branza rasa de tipul Gruyere, Comte, Emmentaler
  • 1 lingurită cu parmezan, ras fin
  • sare si piper
  • 1 lingură plină cu pătrunjel verde si codita de ceapa verde, tocate foarte fin
  • 100 gr somon afumat taiat cubulete foarte mici

In plus, pentru servire:

  • Smântână fermentată, nu foarte grasă, acrisoară sau iaurt grecesc

USTENSILE:

  • mixer
  • forme specifice pentru madlene

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti-va toate ingrediente, măsurati cantitatile, radeti branza, cerneti faina, tocati marunt patrunjelul, ceapa verde si somonul in cubulete mici.
  2. Bateti ouale cu mixerul, sa creasca mult in volum. Adaugati faina in ploaie, apoi uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Mixati bine, apoi adaugati branzeturile rase, sare, piper si praful de copt.
  3. Cu ajutorul unei spatule incorporati verdeata si somonul cubulete.

  4. Acoperiti castronul cu o folie alimentară, dati la frigider timp de 30 de minure, sa se relaxeze aluatul.
  5. Ungeti formele de madlene cu unt, turnati in fiecare scoică cate o lingura de aluat, cat sa se umple forma pe 3/4.
  6. Incalziti cuptorul la 180 grade, functia ventilat. Coaceti madlenele 15 minute.
  7. Scoateti si lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie.
  8. Serviti madlenele ca aperitiv, impreuna cu un sos de smântână acrisoara, nu foarte grasă, sau iaurt grecesc. Sunt foarte bune calde, dar si reci.

Be the first to comment

Lasă un răspuns