
INGREDIENTE (4 portii):
- 350 gr ciuperci brune
- 1 cățel de usturoi
- 1 cartof mijlociu, alb
- pătrunjel verde, proaspăt
- 700 ml supă vegetală (sau apă plus un cub vegetal)
- 300 ml lapte
- 50 ml smântână de gătit
- sare si piper alb
- 30 gr de unt
Pentru servire:
- crutoane de pâine
- parmesan ras
MOD DE PREPARARE:
- Spalati, stergeti si tocati subtire ciupercile. Pastrati deoparte cateva lamele frumoase.
- Spalati și zvântati frunzelele de la 4 tije de pătrunjel verde. Zdobiti usturoiul. Tocati cartoful cubulete.
- Topiti untul intr-o craticioară si căliti la foc moale usturoiul, frunzele de patrunjel si ciupercile. Dati un praf de sare si lasati-le sa se călească cateva minute in propriul suc, apoi incorporati catoful cubulete.
- Turnati peste legume laptele si supa (in lipsă – apa plus un cub vegetal sau de ciuperci), lasati sa dea in clocot. Dupa primul clocot reduceti flacăra, fierbeti 20-25 de minute.
- Gustati, sarati si piperati. Atentie, piperul alb este mult mai iute! Puneti doar un praf de piper.
- Adaugati smantana de gatit si lasati sa fiarba inca 10 minute, la foc mic.
- Intr-o tigaie mica, in cateva picaturi de ulei, prajiti lamelele de ciuperci puse deoparte, pe ambele părți.
- Tocati marunt cateva fire de patrunjel verde.
- Pasati supa cu un blender de mână. Daca vi se pare prea lichidă puneti-o din nou pe foc, lasati-o sa dea in cateva clocote.
- Serviti supa fierbinte, ornati cu feliutele de ciuperci prăjite, presarati un praf de parmezan ras deasupra si pătrunjel verde tocat fin.
Be the first to comment