Risotto cu ciuperci de padure deshidratate si carnati proaspeti

 

 

INGREDIENTE (4 portii):

  • 320 gr orez pentru risotti (soiuri: Arborio, Carnaroli, Vialone)
  • 200 gr carnati proaspeti, simpli
  • 50 gr mixt de ciuperci de padure, deshidratate
  • 1 ceapa mica
  • 150 ml vin alb sec
  • supa vegetala sau apa (1.5l)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 30 gr unt
  • parmezan ras
  • sare si piper

 

MOD DE PREPARARE:

  1. Puneti ciupercile uscate intr-un bol si turnati apa calduta, cat sa le acopere de 2 degete. Lasati-le sa se rehidrateze timp de 2 ore.
  2. Scoateti ciupercile cu o spumiera, lasati-le cateva momente la scurs apoi tocati-le grosolan.
  3. Indepartati matul carnatului, desfaceti umplutura in bucatele si prajiti-o intr-o tigaie, in cateva picaturi de ulei. Cand devine usor aurie, scoateti din tigaie si dati-o deoparte.
  4. Scurgeti grasimea rezultata de la prajire, stergeti tigaia cu un servetel de hartie, incingeti o lingura de ulei si puneti la calit ceapa tocata marunt, apoi ciupercile.
  5. Cand s-au inmuiat bine adaugati orezul. Prajiti cateva momente, apoi stingeti cu vinul alb. Lasati sa se evapore alcoolul.
  6. Adaugati bucatele de carnat si turnati cate un polonic de supa calda, pe rand, pe masura ce este absorbit lichidul. Timpul de gatire este de 20 de minute, din momentul in care ati adaugat primul polonic de supa. Amestecati continuu.
  7. Gustati si condimentati cu sare si piper (moderat cu sare, preparatul va contine si parmezan).
  8. La expirarea celor 20 de minute, trageti tigaia de pe foc, puneti untul si 2-3 linguri de parmezan ras. Amestecati repede cu o spatula, pana se topesc si formeaza impreuna cu amidonul din orez o consistenta cremoasa.
  9. Seviti risotto pe farfurii calde, cu parmezan presarat deasupra. Consumati preparatul cat timp este cald.

SFAT:

  • Folositi un carnat proaspat simplu, fara boia.
  • Scoateti ciupercile din bol cu spumiera, nu scurgeti apa. Procedand astfel, impuritatile vor ramane pe fundul bolului.

Be the first to comment

Lasă un răspuns