
Ingrediente:
- 500 gr faină (cu 2 nule, pentru pizza si focaccia)
- 320 ml apă calduță (temperatura de 37°)
- 7 gr drojdie uscată (controlati pe plic cantitatea recomandată de drojdie pentru 500 gr făină, nu toate mărcile de drojdie sunt la fel, unele plicuri sunt de 10 grame)
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 20 ml ulei de masline de buna calitate
In plus:
- origano uscat
- rosii cherry
- masline Kalamata
- fulgi de sare sau sare cu granulatie mare
- 1 lingura ulei masile
- 1 lingura apa
MOD DE PREPARARE:
- Pregatiti-vă toate ingredientele.
- Activati drojdia uscata in apa călduță, impreună cu zaharul su uleiul.
- Frământati un aluat ca de pâine, adaugati sarea dupa ce s-a legat aluatul, continuati sa framantati până aluatul devine elastic.
- Acoperiti-l cu o folie alimentară unsa cu ulei si lasati sa dospeasca timp de 60 de minute, sau pana isi dubleaza volumul.
- Scoateți aluatul pe o plansa de lucru si dati-i formă de coardă, usor rasucită
- Asezati aluatul intr-o tavă rotundă, sub forma de spirală, lasand un pic de spatiu.
- Acoperiti din nou cu folie unsă si un stergar curat. Lasati la dospit o oră.
- Intre timp pregătiți rosiile: taiati-le in jumatati, scurgeti sâmbureii si lasati-le pe un prosop de bucatarie, cu taietura in jos, sa se zvinte bine.
- Scoateti samburii maslinelor si tocati-le marunt.
- Dupa ce focaccia a crescut, presarati pe linia spiralei masline, origano, fulgi de sare si asezati jumaratile de rosii, bine scurse de lichid.
- Ungeti focaccia cu ulei de masline si lasati sa dospeasca incă 15 minute.
- Incalziti cuptorul la 200 de grade, static. Coaceti focaccia 30-35 de minute.
- Cand este gata, scoateti-o din cuptor si cat timp este caldă ungeti-o cu apa, cu ajutorul unei pensule de silicon.
- Lasati-o sa se racesca inainte de a o taia.
Be the first to comment