Focaccia cu măsline și roșii

Ingrediente:

  • 500 gr faină (cu 2 nule, pentru pizza si focaccia)
  • 320 ml apă calduță (temperatura de 37°)
  • 7 gr drojdie uscată (controlati pe plic cantitatea recomandată de drojdie pentru 500 gr făină, nu toate mărcile de drojdie sunt la fel, unele plicuri sunt de 10 grame)
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 20 ml ulei de masline de buna calitate

In plus:

  • origano uscat
  • rosii cherry
  • masline Kalamata
  • fulgi de sare sau sare cu granulatie mare
  • 1 lingura ulei masile
  • 1 lingura apa

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti-vă toate ingredientele.
  2. Activati drojdia uscata in apa călduță, impreună cu zaharul su uleiul.
  3. Frământati un aluat ca de pâine, adaugati sarea dupa ce s-a legat aluatul, continuati sa framantati până aluatul devine elastic.
  4. Acoperiti-l cu o folie alimentară unsa cu ulei si lasati sa dospeasca timp de 60 de minute, sau pana isi dubleaza volumul.
  5. Scoateți aluatul pe o plansa de lucru si dati-i formă de coardă, usor rasucită
  6. Asezati aluatul intr-o tavă rotundă, sub forma de spirală, lasand un pic de spatiu.
  7. Acoperiti din nou cu folie unsă si un stergar curat. Lasati la dospit o oră.
  8. Intre timp pregătiți rosiile: taiati-le in jumatati, scurgeti sâmbureii si lasati-le pe un prosop de bucatarie, cu taietura in jos, sa se zvinte bine. 
  9. Scoateti samburii maslinelor si tocati-le marunt.
  10. Dupa ce focaccia a crescut, presarati pe linia spiralei masline, origano, fulgi de sare si asezati jumaratile de rosii, bine scurse de lichid.
  11. Ungeti focaccia cu ulei de masline si lasati sa dospeasca incă 15 minute.
  12. Incalziti cuptorul la 200 de grade, static. Coaceti focaccia 30-35 de minute.
  13. Cand este gata, scoateti-o din cuptor si cat timp este caldă ungeti-o cu apa, cu ajutorul unei pensule de silicon.
  14. Lasati-o sa se racesca inainte de a o taia.

Be the first to comment

Lasă un răspuns