Salată de arpacaș cu ton și ceapă.

Vara puteți consuma cerealele (arpacaș, orz) și sub formă de salate reci.

INGREDIENTE (4 portii):

  • 1 cană de arpacaș (sau orz perlat)
  • 1 ceapă rosie
  • 16 roșii cherry
  • 220 gr filè de ton (din conservă)
  • 4 linguri cu măsline Kalamata
  • ulei de masline de buna calitate
  • zeama de o lămâie
  • sare si piper
  • frunze proaspete de busuioc

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati arpacașul in cateva ape, fierbeti in apa cu o lingurita rasa de sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
  2. Cand este fiert puneti-l intr-o strecuratoare si lăsați sa se scurga bine. Din cand in cand rasfirati-l cu o furculița, sa se miste boabele si sa se zvinte de lichid.
  3. Puneti la scurs tonul (eu folosesc pentru salate cel conservat in apa, nu in ulei).
  4. Taiati rosiile in jumatati si ceapa solzisori.
  5. Combinati toate ingredientele intr-un bol si condimentati cu un dressing format din o parte zeama lamaie, 3 parti ulei, sare si piper.
  6. Amestecati usor, tonul nu trebuie sa se dezintegreze. Gustati si dregeti gustul după placerea voastră.
  7. Lasati la frigider timp de o oră, sa se pătrundă de gust. Consumati preparatul rece, ca fel principal. Este sățios, ideal pentru zilele caniculare.

Be the first to comment

Lasă un răspuns