Salată de couscous cu castraveți și brânză feta.

În opinia mea nu există o salată mai delicată și mai răcoritoare ca acestă salată de couscous. Pe caniculă este preferata meu în mod absolut.

INGREDIENTE (2 porții):

  • 1 ceașcă de couscous
  • 1 castravete de grădină, mai mare
  • 1 fir de ceapă verde
  • 80 gr brânză feta
  • sucul de la o lămâie
  • ulei de măsline
  • 2-3 frunze de busuioc proaspăt
  • jumatate legătura de patrunjel verde
  • 2 frunze de mentă proaspătă
  • sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Puneți o ceașcă (de ceai) cu couscous intr-un bol. Adaugati o lingură de ulei de măsline si amestecati. Acoperiti bolul cu un ștergar, lasati asa cateva momente.
  2. Incălziti apă si turnați aceeasi masură cu apă caldă peste couscous (proportie 1-1, o masura de couscous, o masura de apa calda), adaugati un praf de sare, acoperiti bolul cu folie alimentară.
  3. Curătați castravetele de coaja, taiati-l in două pe lungime și indepartati semintele. Tocati castravetele in bucatele. Intotdeauna cand pregatiti un preparat cu castraveți si vreti sa păstrați o textura crocantă, îndepărtati partea cu semințe.
  4. Tocati ceapa verde rondele, feta cubulete, pătrunjelul mărunt.
  5. Faceti un dressing din zeama de la o lămâie si ulei de măsline. Proportia: o parte zeamă, 2 părți ulei.
  6. Indepartati folia de pe bolul cu couscous, veti vedea cum apa a fost complet absorbită. „Greblați” cu ajutorul unei furculite pana devine pufos.
  7. Adaugati ceapa, brânza, castravetii, patrunjelul tocat. Rupeti cu mana 2 frunzulite de busuoic si două de mentă (menta opțional, nu puneti dacă nu vă place).
  8. Turnati dressingul, un praf de sare, amestecati cu delicatețe. Gustati si corectați gustul cu sare sau zeama de lămâie, după caz.
  9. Acoperiti si lasati cateva minute sa se patrunda de gust.
  10. Consumați preparatul ca fel unic sau aperitiv.

Be the first to comment

Lasă un răspuns