Supă cremă de porumb

O varianta mai rafinată a porumbului fiert.

INGREDIENTE (4 portii)

  • 4 stiuleti de porumb zaharat
  • 50 gr de unt
  • 1 ceapa alba
  • 150 ml smantana de gatit
  • 1/2 pahar vin alb sec
  • sare si piper negru, dupa gust

USTENSILE:

  • Cratita
  • Bender
  • Sita

MOD DE PREPARARE:

  1. Taiati boabele de pe stiuleti.
  2. Curatati ceapa si taiati-o grosolan.
  3. Punteti untul la incins in cratita in care veti fierbe preparatul.
  4. Cand s-a incins untul caliti ceapa si boabele de porumb pana se inmoaie, la foc mediu spre mare.
  5. Adaugati vinul alb, lasati sa se evapore, adaugati apa rece cat sa se acopere totul si puneti capac.
  6. Cand incepe sa fiarba, reduceti focul la minim.
  7. Asezonati cu sare si piper.
  8. Lasati la fiert 25-30 minute din momentul in care a dat in clocot si ati redus flacara.
  9. Dati de pe foc si pasati totul cu un blender de mana apoi treceti totul prin sita. Vor ramane toate cojile si preparatul va fi mult mai fin. Gustati si daca este cazul mai adaugati sare si piper.
  10. Repuneti cratita pe foc, la foc mic, adaugati smantana de gatit si mai fierbeti un pic, fara sa dati in clocot.Vor fi suficiente 2-3 minute.

SFATURI:

  • Cand taiati boabele vor sari in toate partile. Mai practic este sa rupeti stiuletii in doua apoi taiati boabele cat mai aproape de cotor, dintr-o singura miscare, de sus pana jos.
  • Serviti cu crutoane de paine pe care le puteti condimenta dupa bunul plac. Taiati painea veche in cuburi si asezati-o intr-o tava care merge la cuptor, pe hartie de copt. Stopiti cu ulei de masline apoi puteti pune ce anume va place: ierburi tocate sau usturoi, parmezan. Uleiul poate fi picant, sau simplu si presarati piper cayenne.
  • Cand serviti adaugati deasupra, in fir subtire, smantana sau ulei. Eu am pus ulei de trufe.

Be the first to comment

Lasă un răspuns