
Nu, nu am facut o obsesie pentru zmeura, vreau doar sa profit cat mai gasesc proaspete pe piata, stiu ca le voi duce dorul.
INGREDIENTE (21 de bucati):
ingrediente umede:
- 3 oua
- 150 gr ulei
- 150 gr iaurt grecesc
- 250 gr zahar tos
- 100 gr zmeura proaspata
ingrediente uscate:
- 150 gr faina
- 70 gr amidon de porumb
- 30 gr fulgi de cocos
- 10 gr praf de copt
USTENSILE:
- boluri
- mixer
- forma de muffins
- suport din hartie pentru muffins
MOD DE PREPARARE:
- Incigeti cuptorul la 170 de grade.
- Separati albusurile de galbenusuri.
- Bateti intr-un bol albusurile cu un praf de sare, pana devin o spuma tare. Dati deoparte.
- In alt bol frecati galbenusurile cu zaharul, iaurtul si uleiul pana devine o crema spumoasa si omogena.
- Intr-un castron uniti faina, amidonul, praful de copt. Cerneti cu ajutorul unei site.
- Adaugati amestecul cu faina la cel cu galbenusuri, apoi puneti fulgii de cocos. Omogenizati.
- Cu ajutorul unei linguri incorporati albusurile batute spuma tare amestecand cu miscari circulare, de sus in jos. Puneti deoparte cateva boabe mari de zmeura iar restul adaugati-le in aluat, amestecati usor.
- Pregatiti forma pentru muffins. Ungeti cu un pic de unt fiecare forma, apoi asezati suporturile de hartie. Turnati compozitia in suporturile de hartie (cam 3/4, nu umpleti pana sus) puneti in centru o boaba mai mare de zmeura si presarati fulgi de cocos deasupra.
- Dati la cuptor pentru 18-20 de minute la 170 de grade. Faceti proba cu scobitoarea, daca aluatul rezulta inca crud mai coaceti 2-3 minute.
- Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se racesca pe un gratar.
SFATURI:
- Eu am folosit ulei de la Unisol „Bun in prajituri”. Este imbogatit cu gust de unt, foarte usor, a fost creat special pentru prajituri. Se gaseste la sticlute de 500 ml.
- Forma de muffins este de 12 bucati, veti fi nevoiti sa o folositi de doua ori. Scoateti cu grija prajiturelele (daca ati uns cu unt forma va fi foarte usor) si lasati forma sa se racesca intre o tranşa si alta. Sunt necesare 5 minute, chiar mai putin. Nu mai este nevoie sa o ungeti inca o data.
Be the first to comment