Tartă cu ricotta, mascarpone şi pepite de ciocolată.

O tarta delicioasa, cu un blat crocant, crema de branza si ciocolata amaruie care nu trebuie sa va lipseasca din portofoliul!

INGREDIENTE:

pentru blat

  • 450 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 125 gr iaurt alb, 10% grasime
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt

pentru crema

  • 250 gr branza ricotta
  • 250 gr branza mascarpone
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar tos
  • 10 gr amidon de porumb
  • 50 gr pepite de ciocolata amaruie

USTENSILE:

  • forma de tort cu diametrul de 20-22 de cm
  • tel
  • bol
  • sucitor
  • hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

  1. Se framanta un aluat obisnuit de tarta: se cerne faina, se presara pe margini zaharul si praful de copt, se face o groapa in mijloc si se pun iartul si ouale. Se incorporeaza incet dinspre centru spre margine toate ingredientele. Se framanta un aluat elastic. Se infasoara in pelicula alimentara si se da la rece 30 de minute.
  2. Intr-un bol se amesteca ricotta cu zaharul si galbenusurile apoi se incorporeaza si mascarpone.
  3. Se unge cu unt apoi se tapeteza cu hartie de copt, forma.
  4. Pe plansa de lucru se presara faina apoi se intinde foaie de 3-4 mm grosime. Se ruleza pe sucitor apoi se aseaza pe fundul formei de tort. Se pastreaza o bucata de aluat din care se vor forma fâşii pentru ornat.
  5. Se amesteca pepitele de ciocolata in compozitia cu branza apoi se toarna peste blat. 
  6. Se intinde aluatul ramas, se taie fasii egale ca latime. Se aseaza sub forma de grilaj peste tarta.
  7. Se coace in cuptor preincalzit 180 grade 45-50 de minute. Dupa 35 de minute se aseaza deasupra o foaie de copt (se aseaza, nu se sigileaza!)
  8. Se scoate si se lasa sa se racesca complet inainte sa fie servita.

SFATURI:

  • Daca nu gasiti pepite de ciocolata (eu cumpar mai multe plicuri de la Lidl in perioada sarbatorilor de iarna si am tot anul) taiati cubulete dintr-o ciocolata amaruie.
  • Aluatul avand iaurt tinde sa creasca in cuptor, va rezulta o prajitura jumatate aluat, jumatate crema.
  • Va v-a ramane cam un sfert din aluat, cantitatea este un pic cam mare datorita unor ingrediente care nu se poate imparti, puteti face cativa biscuiti. Intindeti aluatul ramas, taiati-l cu o forma de biscuiti si dati la cuptor 180 grade 15 minute.

Be the first to comment

Lasă un răspuns