Budincă de macaroane (Vargabeles)

           Nu este cazul sa o fac pe desteapta, cu siguranta stiti sa-l preparati mai bine decat mine, dar mi se parea normal sa pun la loc de cinste acest desert regional.  Daca cunoasteti trucuri sau aveti retete de familie legate de Vargabeles (Vorgobeles), v-as fi recunoscatoare daca mi le-ati putea impartasi.

INGREDIENTE:

  • 400 gr paste (eu am folosit melci spiralati)
  • 500 gr branza de vaci
  • 60 gr unt topit
  • 120 gr zahar tos
  • 5 oua, separate galbenusuri de albusuri
  • 100 ml lapte caldut
  • 50 gr stafide
  • 60 ml smantana grasa
  • 50 gr zahar pudra
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cateva linguri pesmet
  • 1-2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare

USTENSILE:

  • o tava dreptunghiulara
  • un bol incapator
  • tel
  • mixer

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun la inmuiat stafidele in laptele caldut, pentru 30 de minute.
  2. Se fierb pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  3. In acest timp se bat spuma tare albusurile cu un varf de lingurita de sare si zaharul pudra.
  4. Se scurg pastele, se amesteca cu untul topit, se lasa sa se racoresca.
  5. Intr-un bol amestecam galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat. Adaugam branza, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, samantana si stafidele scurse de lapte.
  6. Se adauga compozitia peste paste si se omogenizeaza bine.
  7. Se unge cu unt o tava dreptunghiulara (sau orice fel de forma care merge la cuptor) si se presara cu pesmet.
  8. Se toarna compozitia in tava apoi albusurile spuma si se niveleza.
  9. Se da la cuptor preincalzit 160 grade, pentru 20 de minute.

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns