
Obișnuiesc sa consum, în special în anotimpul rece, supe groase de legume, cu cereale sau leguminoase. În camara și congelator am o intreaga colecție de leguminoase. Pe lângă faptul ca sunt ușor de preparat, aceste supe sunt sănătoase, aspectuoase și nutritive. Nu exista reguli, făceți-vă propriile combinații.
INGREDIENTE:
- 2 morcovi subtiri
- 1 tija de telina apio
- 1/2 dovlecel
- 1 ceapa
- partea alba de la un praz
- 1 cartof
- 1/4 cartof dulce
- 2 buchetele de conopida
- 2 frunze de varza kale (varza neagra)
- 8 rosii cherry micute
- 2-3 linguri cu fasole din conserva
- cateva frunze de busuioc
- 1 catel de usturoi
- 1 litru de apa
- 1 cub de carne (sau vegetal dacă sunteți vegetarieni)
- sare
- ulei de masline
- 2 linguri rase cu orez alb
- coaja de la o bucata de parmesan (30 gr), optional
MOD DE PREPARARE:
- Spalati, curatati si tocati zarzavatul dupa cum ii este felul.
- Caliti ceapa in ulei de masline impreuna cu un catel de usturoi intreg, curatat de coajă, si frunzele de busuioc.
- Adaugati legumele, cu exceptia fasolei, si caliti pana se inmoaie putin.
- Puneti apa, cubul de carne si coaja de parmezan, lasati sa dea in clocot apoi reduceti flacara si puneti capac.
- Asezonati cu sare, lasati sa fiarba in jur de 20 de minute.
- Adaugati orezul, spalat si scurs in prealabil, mai lasati inca 20 de minute.
- Gustati legumele si corectati gustul, in ultimele 3 minute puneti fasolea boabe.
- Serviti supa cu un fir de ulei crud deasupra si cateva frunzulite de busuioc.
SFATURI:
- Coaja de parmezan este optionala, dar daca o folositi, supa se va sara in mod natural si va capata o culoare laptoasa. Eu pastrez in congelator toate cojile de parmezan care-mi raman dupa ce-l rad. Coaja de parmezan nu are ceara, este doar branza maturata tinuta in saramura astfel incat sa protejeze interiorul.
- Intr-un restaurant am aflat ca in loc de busuioc unii bucatari prefera sa puna o lingurita de pesto in bolul de servire. Puteti incerca, eu prefer varianta mea.
Be the first to comment