Muffin cu mere și fulgi de cocos.

O reteta usoara si distractivă, pe care o pot executachiar și tăticii neîndemânatici, gustul este bonusul!

INGREDIENTE:

partea uscată:

  • 240 gr zahăr tos
  • 320 gr făină albă
  • 40 gr fulgi de cocos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 18 gr praf de copt
  • un praf de sare (un varf de cutit)

partea umedă:

  • 300 ml lapte integral grăsimi
  • 240 ml ulei (eu am folosit Unisol pentru prajituri)
  • 4 oua

În plus:

  • fulgi de cocos mari, deshidratati
  • 1 măr dulce

MOD DE PREPARARE:

  1. Se cântăresc cu grija toate ingredientele și se pun în doua boluri separate, partea uscată într-unul și partea umeda într-altul.
  2. Ingredientele lichide se bat ușor cu un mixer de mână sau cu un tel, pana la omogenizare.
  3. Ingredientele uscate se amesteca cu un tel.
  4. Se combina cele 2 parti, punând partea uscată peste cea lichida. Nu se amesteca foarte mult, doar pana se combina.
  5. Se pregătesc cupele pentru muffins, se aseaza în forme.
  6. Se curăță mărul de coajă si se taie cubulețe mici sau triunghiuri mici.
  7. Se toarna aluatul în cupele de hartie, deasupra se aseaza bucatele de măr și fulgii de cocos.
  8. Se coc 10 minute la 200 grade, cuptor preincalzit, apoi intre 20 și 30 de minute la 180 de grade. Se face proba cu scobitoarea. Timpul de coacere depinde mult de cuptorul fiecăruia.
  9. Cand sunt gata se scot și se lasă să se răcească pe un grătar de bucătărie.
    SFATURI:
  • Fulgii de cocos deshidratati ii găsiți în orice magazin Plafar sau în supermarketuri în zona cu produse bio. Este obligatoriu să-i folositi, nu au doar rol decorativ, contribuie mult la gust și parfumează brioșa cu mirosul specific.
  • Din compozitie ies 24 de muffins-uri mici. Eu am folosit doua tipuri de cupe, una clasica si una în forma de lalea, mai mare. Dacă vi se pare prea multa compozitia puteți înjumătăți cantitățile, dar folositi tot un plic de zahar vanilat și 10 grame de praf de copt.

Be the first to comment

Lasă un răspuns