Lichior cremă de portocale.

A sosit și rândul portocalelor, până acum făcusem lichior de lămâi (limoncello) și de mandarine. De data aceasta m-am hotărât să fac lichior cremă. Acum când scriu imi dau seama că ar fi bine să mai fac o tură simplu, voi avea nevoie la prăjituri.

INGREDIENTE:

 • 6 portocale bio
 • 500 ml alcool 96 grade
 • 600 ml lapte 3,5% grăsime (cu UHT)
 • 400 ml smântână pentru frișcă, neindulcită  (cu UHT)
 • 500 gr zahăr

MOD DE PREPARARE:

 1. Spălați bine portocalele pe coajă.
 2. Cu un curățător de legume cojiti portocalele, fără partea albă a fructului.
 3. Puneti cojile într-un borcan și turnati alcoolul peste ele. Puneti o folie alimentară pe gura borcanului și înfiletati capacul.
 4. Asezati-l intr-un loc răcoros și întunecos pentru 7 zile. In fiecare zi scuturati borcanul.
 5. După expirarea perioadei de macerare, strecurati alcoolul printr-o sită peste care ati pus un tifon. Presati bine cojile de portocală, apoi aruncati-le.
 6. Laptele, smântâna și zahărul puneti-le intr-o cratiță și puneti la fiert la foc mic. Amestecați continuu până se topeste zahărul și aduceți compoziția la punctul de fierbere, apoi dați deoparte. Lăsați să se răcească complet.
 7. Când s-a răcit amestecați un pic cu telul, in cazul in care s-a coagulat smântâna, apoi turnați alcoolul macerat. 
 8. Turnați lichioruri in sticle, sigilati dopul cu folie alimentară. Lăsați la maturat intr-un loc răcoros și întunecos timp de 30 de zile. Serviți lichiorul foarte rece, păstrați sticla pe care o incepeti in frigider. Pentru calculul gradelor vizualizati reteta de Limoncello.

Be the first to comment

Lasă un răspuns