Lichior cremă de pepene galben.

Pentru acest lichior aveți nevoie de un pepene galben foarte copt și parfumat, soiul cantalup.

INGREDIENTE:

  • o jumătate de pepene galben mărime medie
  • 250 ml alcool de 96°
  • 250 ml smântână de gătit (cu peste 30% grasime si cu o valabilitate mai lunga)
  • 250 ml lapte gras, cu UHT
  • 250 gr zahăr tos
  • 1 plic cu zahăr vanilat

MOD DE PREPARARE:

  1. Curățati pepenele de coajă, taiati-l în bucățele și puneți-l intr-un borcan de sticla cu gura largă. 
  2. Turnați alcoolul peste fruct, puneti capacul și depozitați recipientul intr-un loc răcoros și întunecos timp de 7 zile.
  3. Scuturati o data pe zi recipientul, pe durata celor 7 zile.
  4. La expirarea timpului de maturare, pasati fructele impreuna cu alcoolul, cu ajutorul unui blender de mana.
  5. Fierbeti intr-o craticioara laptele, smântâna, zahărul și zahărul vanilat. Amestecați continuu, iar când zahărul s-a dizolvat complet închideți focul și lăsați să se răcească complet.
  6. Treceți pulpa de pepene prin sită si amestecati-o cu crema de lapte și zahăr.
  7. Îmbuteliati lichiorul și lasati-l la măturat încă 45 de zile intr-un loc întunecos și răcoros.
  8. La finalul maturării puneti sticla pe care doriți să o începeți la frigider, serviți băutura în pahare înghețate.

SFATURI:

  • Puteti înlocui alcoolul de 96° cu unul de 60°, restul ingredientelor și termenul de maturare rămân neschimbate.
  • Inainte de servire agitati bine sticla, lichiorul are tendinta de a separa grasimea de lichid.

2 Comments

  1. Bună, am citit câteva rețete de lichior de pepene și m-am oprit aici. Pare delicios 😊
    Spune-mi te rog, dacă pot folosi smântână ptr frișcă 33% obișnuită, nu ptr gătit și cum se păstrează lichiorul?
    Trebuie ținut la frigider sau stă în cămară sau trebuie să beau toată cantitatea odata?…vreau să pregătesc două porții 😄
    Mulțumesc pentru rețetă, toate cele bune!

    • Buna! Este de preferat o smântână cu UHT. Eu lichiorul cremă îl păstrez in frigider, iar lichiorurile din coji de citrice in congelator. Daca nu ai mult spatiu atunci este de preferat un loc răcoros (cămară, pivniță) dar macar sticla din care connsumi trebuie ținută in congelator. Frigul face lichiorul mai vâscos, altfel ar avea o consistenta apoasă.

Lasă un răspuns