Somon la cuptor, cu roșii și cartofi în staturi.

Un preparat gustos și elegant pe care vi-l recomand pentru o masă festivă, mai ales pentru faptul că poate fi preparat cu câteva ore în avans și dat la cuptor chiar inainte de servire. Puteti opta pentru porții individuale care pot fi coapte si servite direct din forme.

INGREDIENTE (2 portii)

 • 2 fileuri de somon, fără piele
 • 2 cartofi medii
 • 10 roșii prunișoare
 • 1 lingură cu măsline fără sâmburi
 • sare, piper
 • ulei de măsline
 • 1 crenguță cu cimbrișor (thyme)

MOD DE PREPARARE:

 1. Fasonati fileurile de somon, extrageți oasele cu ajutorul unei pensete (se extrag foarte usor). Treceți degetele deasupra fileului, controlați dacă au mai rămas oase, în mod special la extremități, acolo pot rămâne oase care au fost sectionate. Ideal ar fi să aveți bucăți de peste care să aibă aceeași grosime, în modul acesta somonul se va coace uniform.
 2. Curățati cartofii de coajă, feliati-i foarte subțire și puneti-i intr-un vas cu apă.
 3. Tăiați roșiile felii și contimentati-le cu sare, piper, ulei de măsline, măsline fără sâmburi și frunzulițe de cimbrișor. 
 4. Scoateți feliile de cartofi din apă și zvantati-le cu ajutorul unui prosop de bucătărie.
 5. Puneti hartie de copt pe fundul unei tăvi. Așezați feliile de cartof, usor suprapuse precum solzii de peste, de dimensiunea portiilor de somon. Sărați și piperați apoi așezați un strat din roșiile condimentate.
 6. Peste roșii așezați fileul de somon, încă un strat de roșii și acoperiți cu un stat de cartofi. Asezonati și presarati un fir de ulei de măsline.
 7. Incingeti cuptorul la 180°.
 8. Acoperiți tava cu staniol, sigilati-o  bine, dați la cuptor pentru 15 minute, apoi îndepărtați staniolul și coaceti încă 10 minute activând funcția grill, la minim. Timpul de coacere al somonului este scurt, peștele trebuie să rămână suculent și roz.
 9. Scoateți și serviți imediat stropind fiecare portie cu sosul format. Eu mi-am mâncat porția direct din tavă, stand in picioare lângă aragaz. După ce am terminat m-a cuprins rușinea! 😐

Be the first to comment

Lasă un răspuns