
Usor de executat si ideal pentru pregătirea un file de pește alb: merluciu, cod, salau, tilapia, proaspăt sau congelat.
INGREDIENTE (4 portii):
- 2 fileuri mari de peste alb
- 5 felii de pâine albă fără coajă
- 2 linguri cu stafide aurii
- 1 legătura pătrunjel verde
- 1 cătel de usturoi
- 1/4 cana cu miez de nuci
- 12 roșii cherry roșii si galbene
- 20 măsline micuțe, fără sâmburi
- ulei de măsline
- sare, piper
- 100 ml vin alb
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un miniprocesor puneti miezul de paine, nucile, usturoiul, patrunjel verde, stafidele (inmuiate in prealabil in apă calda, apoi stoarse bine).
- Tocati cu impulsuri scurte pana capata o consistenta grosieră.
- Cu lamele in miscare turnati pe sus 35 ml ulei de măsline, mixati pana pesmetul absoarbe uleiul. Adaugati sare si piper.
- Pregatiti-va toate ingredientele.
- Portionati pestele si asezati-l intr-o tava unsa cu ulei.
- Asezati deasupra fiecarei bucati de pește pesmet cat sa il acopere, presati usor cu mâna să adere bine.
- Taiati rosiile in jumatati si presarati-le in mod uniform peste pește, impreuna cu măslinele fara sâmburi.
- Acoperiti tava cu o folie de staniol, sigilati bine.
- Incingeti cuptorul la 180 de grade. Coaceți timp de 10 minute. Faceti o vinegreta din 100 ml vin alb si 2 linguri de ulei de măsline si turnati-o peste pește. Coaceti acoperit cu staniolul timp de 35 de minute, indepartati-l si mai coaceti inca 10 minute.
- Serviti preparatul cald, impreuna cu rosiile coapte si măslinele.
Be the first to comment