
Pound cake este o prajitura americana, iar caracteristica ei, asa cum arata numele, este aceea ca toate ingredientele principale au aceeasi greutate, si anume 1 pound (o livra), adica circa 450 gr. De aici, cu timpul pound cake aproape ca a devenit o tehnica, infailibila de altfel, usor de tinut minte – toate ingredientele: unt-zahar-făină-oua, sa aiba aceeasi greutate. Va ramane doar sa hotarati singuri dozele, eu am folosit 150 de grame/ingredient.
INGREDIENTE:
- 150 gr unt moale, temperatura camerei
- 150 gr zahar tos
- 150 gr făina albă
- 3 oua (greutatea lor neta, adica fara coaja, se apropie de 150 gr)
- 3 mere dulci
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie bio
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
USTENSILE:
- 1 forma de tarta cu diamerul de 24-26 cm
- mixer
MOD DE PREPARARE:
- Frecati untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o crema spumoasa.
- Puneti un praf de sare si ouale pe rand cate unul. Dupa fiecare amestecati bine.
- Adaugati coaja rasa de la o lamaie bio, apoi faina cernută impreună cu praful de copt. Amestecati bine cu mixerul pana capata o consistenta pufoasa, precum inghetata italiana.
- Cojiti merele si taiati-le in felii subtiri.
- Turnati aluatul intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt. Intindeti-l bine si neteziti suprafata.
- Asezati feliile de mar pe toata suprafata tartei, infigeti-le precum un arici.
- Incalziti cuptorul la 180 grade, coaceti intre 30 si 40 de minute.
- Cand este gata scoateti si lasati sa se racesca pe un gratar de bucatarie.
- Pudrati cu zahar pudra cat este fiebinte. Daca doriti o crusta lucioasa, puteti incalzi intr-un ibric, la foc mic, 2 linguri cu varf de gem pana se lichefiaza. Cu ajutorul unei pensule din silicon ungeti tarta pe toata suprafata imediat cum ati scos-o din cuptor.
Nu apare in reteta cantitatea de faina
Am editat articoulul, nu inteleg cum mi-a scapat. Multumesc pentru observatie.