
Un aperitiv cald cu puține ingrediente, dar cu un rezultat sofisticat. Totuși, o brânză de calitate face diferența!
INGREDIENTE (4 portii):
- 2 vinete, mijlocii ca mărime
- 200-250 gr cașcaval care se topește la gătit, tipul Gruyere, Emmental, Beaufort, Fontina, Comte
- 1 ou
- faină si pesmet auriu
- ulei pentru prăjit
- sare si piper
MOD DE PREPARARE:
- Pregatiti-vă toate ingredientele la îndemână.
- Spalati, stergeti vinetele si taiati-le in felii rotunde de 4mm grosime.
- Faceți perechi câte 2 felii de aceeasi dimensiune.
- Taiati brânza in felii de 2-3 mm, fasonati-o pe dimensiunea feliilor de vânată si formati sandwich-uri: felia de branza intre 2 felii de vânătă.
- Bateti oul, condimentati faina cu sare si piper.
- Treceti sandwich-urile formate prin faină, ou batut apoi pesmet. Presati bine cu mâinile, asezati-le pe un platou.
- Dati la rece 10 minute.
- Intre timp incingeți uleiul.
- Prajiti feliile de vânată pe ambele părti, pana devin aurii. Scoateti-le si asezati-le pe hartie de absorbantă, pentru eliminarea surplusului de ulei.
- Serviți preparatul cald, precum aperitiv.
Be the first to comment