
De toamnă.
INGREDIENTE (4 portii):
- 350 gr dovleac placintar, cantitate neta
- 2 cartofi mijlocii, rosii
- 1 ceapa alba
- 1 crenguta rozmarin proaspat
- 1 catel de usturoi
- 40 ml ulei masline
- 350 ml apa
- sare
- ulei de dovleac,sau smantana de gatit, si seminte de bostan, pentru decor
MOD DE PREPARARE:
- Tocati ceapa, curatati, taiati cartofii si dovleacul in cubulete.
- Caliti ceapa impreuna cu catelul de usturoi si crenguta de rozmarin pana se inmoaie si capata culoare.
- Adaugati cartofii si dovleacul, un praf de sare, si lasati sa se patrunda bine legumele, sa fiarba in suc propriu.
- Turnati apa, lasati sa fiarba la foc moale 30 de minute.
- Eliminati catelul de usturoi, crenguta de rozmarin, pasati compozitia cu ajutorul unui blender de mana. Treceti supa printr-o sita, astfel veti obtine un aspect catifelat.
- Repuneti pe foc, gustati si asezonati. Lasati sa dea in 2-3 clocote.
- Serviti supa fierbinte, presarati deasupra seminte de dovleac si un fir de ulei crud (sau smantana de gatit).
Am gasit intr-un magazin din Cluj acest ulei din seminte de dovleac, gustul este fabulos! Cred ca a fost extras din seminte prajite, gustul si culoarea sunt intense, foarte placute.
Be the first to comment