
Escalopul cu lămâie este un preparat care va poate scoate din încurcătură când trebuie să pregătiți rapid un pranz sau o cină.
INGREDIENTE (4 porții):
- 8 felii de carne slabă (poate fi piept de pui, curcan, muschiuleț de manzat sau porc, cotlet de porc)
- 50 gr unt
- 2-3 linguri ulei de masline
- zeama de la o lamaie
- sare si piper
- faină pentru înfainat
MOD DE PREPARARE:
- Spalati si stergeti bine feliile de carne.
- Bateti-le cu ciocanul, ca pentru snițele.
- Pudrati-le sare si piper, apoi treceti-le prin faină si scuturati excesul.
- Incingeti untul și uleiul intr-o tigaie, prajiti bucatile de carne pe ambele părți. Piperati cu piper negru proapăt râșnit.
- Turnați zeama de la o lamâie, reduceti focul si puneți imediat capac. Se va forma un sos in care vor trebuie sa fiarbă cateva momente bucatile de carne.
- Optional, in momentul in care turnati zeama puteti adauga cate o felie subtire de lamaie pe fiecare bucata de carne.
- Lasati sa se inabuse carnea cateva momente, intoarceti-o si pe partea cealalta, apoi stingeti focul. Serviti preparatul cald, cu o ganitura de cartofi natur.
Be the first to comment