
Un deliciu de sezon ❤
INGREDIENTE:
- 150 gr miez de nucă, plus cateva jumătăti
- 200 gr zahăr
- 2 ouă întregi
- 3 ouă, separate albusuri de gălbenusuri
- 50 gr unt
- 150 gr făină
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- zahar pudră
- unt pentru uns forma
USTENSILE:
- mixer
- 2 boluri
- o formă pentru guguluf
MOD DE PREPARARE:
- Tocati marunt miezul de nucă.
- Topiti untul in cuptorul cu microunde si lasati-l sa se răcorească.
- Uniti cele 2 oua intregi cu 3 gălbenusuri, apoi frecați cu zahărul.
- Cand acestea devin o crema, adaugati untul in fir subtire, apoi faina cernută impreună cu praful de copt.
- Incorporați miezul de nucă tocat.
- Separat, intr-un bol foarte curat, bateti spumă tare cele 3 albusuri ramase, cu un praf de sare.
- Adaugati albusurile peste compozitia cu nuca. Incorporati usor, cu miscari circulare.
- Ungeti forma cu unt si tapetati-o cu făină.
- Scuturati bine excesul, turnati aluatul.
- Presarati jumatati de nuca (facultativ).
- Preincalziti cuptorul la 180 grade. Coaceti pentru 30-35 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
- Scoateti si lăsați să se răcească pe un grătar de bucătărie. Rasturnati forma, extrageti prăjitura si pudrati-o cu zahar pudră. Dupa ce s-a racit complet conservati prajitura înfășurată in folie alimentară, tinde să se usuce.
Arata super bine , felicitari !!! Vrei te rog sa adaugi faina la ingrediente ?
Multumesc, am editat articolul