Supă cremă de ciuperci.

INGREDIENTE (4 portii):

  • 350 gr ciuperci brune
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 cartof mijlociu, alb
  • pătrunjel verde, proaspăt
  • 700 ml supă vegetală (sau apă plus un cub vegetal)
  • 300 ml lapte
  • 50 ml smântână de gătit
  • sare si piper alb
  • 30 gr de unt

Pentru servire:

  • crutoane de pâine
  • parmesan ras

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati, stergeti si tocati subtire ciupercile. Pastrati deoparte cateva lamele frumoase.
  2. Spalati și zvântati frunzelele de la 4 tije de pătrunjel verde. Zdobiti usturoiul. Tocati cartoful cubulete.
  3. Topiti untul intr-o craticioară si căliti la foc moale usturoiul, frunzele de patrunjel si ciupercile. Dati un praf de sare si lasati-le sa se călească cateva minute in propriul suc, apoi incorporati catoful cubulete.
  4. Turnati peste legume laptele si supa (in lipsă – apa plus un cub vegetal sau de ciuperci), lasati sa dea in clocot. Dupa primul clocot reduceti flacăra, fierbeti 20-25 de minute.
  5. Gustati, sarati si piperati. Atentie, piperul alb este mult mai iute! Puneti doar un praf de piper.
  6. Adaugati smantana de gatit si lasati sa fiarba inca 10 minute, la foc mic.
  7. Intr-o tigaie mica, in cateva picaturi de ulei, prajiti lamelele de ciuperci puse deoparte, pe ambele părți.
  8. Tocati marunt cateva fire de patrunjel verde.
  9. Pasati supa cu un blender de mână. Daca vi se pare prea lichidă puneti-o din nou pe foc, lasati-o sa dea in cateva clocote.
  10. Serviti supa fierbinte, ornati cu feliutele de ciuperci prăjite, presarati un praf de parmezan ras deasupra si pătrunjel verde tocat fin.

Be the first to comment

Lasă un răspuns