Aperitive cu brânză Roquefort și pere.

Un aperitiv cu gust dulce-sărat, pentru un bufet rafinat.

INGREDIENTE (8 forme mici de muffins):

  • 1 ou
  • 70 gr făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 30 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 1 pară de mărime mijlocie
  • 50 gr brânză Roquefort (similară cu Gorgonzola)
  • sare si piper

USTENSILE:

  • mixer
  • forme micuțe de muffins sau forme mici pentru brioșe, metalice, din hartie sau din silicon

MOD DE PREPARARE:

  1. Topiti untul in cuptorul cu microunde, lasati-l sa se racoreasca.
  2. Taiati cubulete mici para decojită si branza roquefort.
  3. Bateti cu mixerul oul cu laptele, apoi turnati in fir subtire untul topit. Mixati bine, sarati si piperati.
  4. Amestecati faina cu praful de copt, cerneți-o in compozitia cu ou, mixati apoi indepartati mixerul.
  5. Adaugati branza si perele, incorporati amestecand usor, prin rostogolire.
  6. Ungeti formele cu putin unt moale, turnati compozitia in mod egal, cam 3/4 din forme.
  7. Incalziti cuptorul la 180 grade, ventilat. Coaceti 15 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
  8. Serviti aperitivele calde. Se pot reincalzi in momentul servirii. Sunt delicate, usor sarate, dar in acelasi timp un pic dulci de la miezul de pară.

Idee: la o masă festivă le-am folosit ca semn pentru locurile la masă, am infipt o scobitoare care avea la un capat un steguleț pe care am scris numele meseanului.

Be the first to comment

Lasă un răspuns