
Un aperitiv cu gust dulce-sărat, pentru un bufet rafinat.
INGREDIENTE (8 forme mici de muffins):
- 1 ou
- 70 gr făină
- 1/2 plic praf de copt
- 30 ml lapte
- 50 gr unt
- 1 pară de mărime mijlocie
- 50 gr brânză Roquefort (similară cu Gorgonzola)
- sare si piper
USTENSILE:
- mixer
- forme micuțe de muffins sau forme mici pentru brioșe, metalice, din hartie sau din silicon
MOD DE PREPARARE:
- Topiti untul in cuptorul cu microunde, lasati-l sa se racoreasca.
- Taiati cubulete mici para decojită si branza roquefort.
- Bateti cu mixerul oul cu laptele, apoi turnati in fir subtire untul topit. Mixati bine, sarati si piperati.
- Amestecati faina cu praful de copt, cerneți-o in compozitia cu ou, mixati apoi indepartati mixerul.
- Adaugati branza si perele, incorporati amestecand usor, prin rostogolire.
- Ungeti formele cu putin unt moale, turnati compozitia in mod egal, cam 3/4 din forme.
- Incalziti cuptorul la 180 grade, ventilat. Coaceti 15 minute. Faceti proba cu scobitoarea.
- Serviti aperitivele calde. Se pot reincalzi in momentul servirii. Sunt delicate, usor sarate, dar in acelasi timp un pic dulci de la miezul de pară.
Idee: la o masă festivă le-am folosit ca semn pentru locurile la masă, am infipt o scobitoare care avea la un capat un steguleț pe care am scris numele meseanului.
Be the first to comment