Gogoși simple.

Gogosi simple, satisfacții complexe…

INGREDIENTE:

  • 4 ouă
  • 50 ml lapte
  • 80 gr zahar tos
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 gr faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • coajă rasă de portocală
  • ulei pentru prăjire (eu folosesc intotdeuna ulei de arahide)
  • zahar pudră

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-un castron încăpător puneti ouăle, zaharul, zaharul vanilat, praful de sare, uleiul si laptele. Bateti cu un mixer pana se topeste zaharul și se combină toate ingredientele. Radeti coaja unei portocale (bio sau netratată) si incorporati-o.
  2. Adaugati făina în cateva tranșe, iar la sfârșit praful de copt. Mixati pana devine un aluat omogen.
  3. Incalziti uleiul intr-o tigaie. Cand atinge temperatura pentru prăjire (170 grade), luati aluat cu o lingurită si lasati-l să cadă in tigaie. Vă puteti folosi de 2 lingurițe, cu una dozați iar cu cealaltă ajutati aluatul să cadă. Gogosile se vor umfla rapid si se vor răsuci singure. Nu aglomerati tigaia si coaceti la foc mediu, astfel se vor arde rapid in exterior si vor ramane crude în interior. Nu lasati tigaia nesupravegheată, gogosile se pot arde cu multă ușurință.
  4. Cand sunt gata scoateti-le cu o paletă, puneți-le la scurs pe hartie absorbantă, apoi pudrati-le din belsug cu zahar pudră.
  5. Trasferati-le pe platoul de servire și serviti-le cât sunt fierbinți.

Be the first to comment

Lasă un răspuns