Supă de năut, dovleac și spanac.

O supă hranitoare, săracă in ingrediente, dar bogată in minerale:

INGREDIENTE (6 portii):

  • 1 ceapă albă, de mărime mijlocie
  • 500 gr dovleac, cantitate netă
  • 400 gr năut fiert (din conservă), cantitate netă
  • un pumn de spanac baby
  • 1200 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cub vegetal, bio
  • 2 boabe de ienupăr (optional)
  • sare si piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti-va ingredientele. Curatati dovlecul de coajă si taiati-l cubulete. Puneti nautul la scurs de lichidul din conservă (eu am folosit năut fiert la abur, conserva nu contine lichid). Taiati ceapa solzișori.
  2. Puneti la calit ceapa in uleiul cald.
  3. Adaugati cubuletele de dovleac si boabele de ienupăr. Dati un praf de sare. Lasati sa se înăbușe bine, sa se inmoie dovleacul si sa inceapă sa lase sucul propriu. Caliti indelung ceapa cu dovleacul, la foc mic, acesta va fi gustul de baza.
  4. Turnati apa si cubul vegetal (puneti sa fierbeti inainte o supa formata din apa si cubul vegetal). Lasati sa fiarbă la foc mic timp de 30 de minute.
  5. Adaugati boabe de naut, gustati si asezonati cu sare si piper (putina sare, nautul fiert contine deja sare). Lasati sa fiarba inca 20 de minute.
  6. Puneti un pumn de spanac baby sau normal, dar taiat si curățat de nervurile groase. Fierbeti inca 10-15 minute.
  7. Stingeti focul. Cu un blender de mana pasati supa in cateva locuri, cat sa zdobeasca un pic din legume si sa dea o consistență un pic mai groasa.
  8. Serviti supa caldă cu sau fără crutoane de pâine. Optional puteti adauga un fir de ulei crud deasupra. Acesta poate fi de masline sau dovleac. Supa este mult mai gustoasă a doua zi, se dezvoltă mai bine aromele.

Be the first to comment

Lasă un răspuns