Friptură de bibilică, cu sos de roșii cherry.

De catva timp se gaseste in mod constant bibilica refrigerată pe rafturile magazinelor Mega Image, Auchan, Carrefour. Iată o sugestie pentru preparare:

INGREDIENTE (4 portii):

  • 1 bibilică intreagă
  • 300 gr roșii cherry, soiul prunișoare
  • 3 crengute de rozmarin
  • 150 ml vin alb demidulce
  • 30 gr unt
  • 30 gr ulei de măsline
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Pregatiti-vă ingredientele.
  2. Spălați si portionați bibilica. Curatati-o de pene si pârliți pielea la flacara aragazului.
  3. Zvatati-o bine cu prosoape de hartie.
  4. Tocati marunt rozmarinul.
  5. Presarati pe fiecare bucata de carne, sare, piper rozmarin tocat.
  6. Asezati bucatile intr-o tava, stropiti-le cu ulei si presarati bucatele de unt.
  7. Incalziti cuptorul static la 200 grade. Introduceti tava si coaceti timp de 20 de minute.
  8. Dupa 20 de minute stropiti cu vin, lasati 5 minute sa se evapore alcoolul, intoarceti bucatile de carne, reduceti temperatura la 180 grade si lasati inca 30 de minute.
  9. In acest interval taiati rosiile prunisoare in jumătăți (alegeti unele bine coapte), puneti-le intr-un castron si condimentati-le cu usturoi, sare, ulei si ace de rozmarin.
  10. La expirarea celor 30 de minute, intoarceti din nou bucatile de carne, adaugati amestecul de rosii si lasati inca 15 minute. Pe ultimele 5 minute puteti ridica temperatura la 220 grade, sa se caramelizeze intregul preparat.
  11. Scoateti tava din cuptor, asezati deasupra o folie de aluminiu si lasati friptura sa se relaxeze 10-15 minute.
  12. Strecurati sosul din tava, pasati legumele cu dosul unei linguri. Gustati si asezonati. Degresati daca vi se pare prea gras si dati in fiert cateva minute pana devine mai dens. Nu adaugati faina sau amidon, nu este necesar.
  13. Puteti servi preparatul cu piure de cartofi sau mamaligă. Eu am avut un malai integral, rașnit grosier pe piatră de moară, am folosit 1 litru de apă, 200 gr de faina de mălai si o lingurita rasă de sare. Am fiert mămăliga la foc moale, amestecând continuu, timp de 60 de minute.

Be the first to comment

Lasă un răspuns