
În opinia mea nu există o salată mai delicată și mai răcoritoare ca acestă salată de couscous. Pe caniculă este preferata meu în mod absolut.
INGREDIENTE (2 porții):
- 1 ceașcă de couscous
- 1 castravete de grădină, mai mare
- 1 fir de ceapă verde
- 80 gr brânză feta
- sucul de la o lămâie
- ulei de măsline
- 2-3 frunze de busuioc proaspăt
- jumatate legătura de patrunjel verde
- 2 frunze de mentă proaspătă
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Puneți o ceașcă (de ceai) cu couscous intr-un bol. Adaugati o lingură de ulei de măsline si amestecati. Acoperiti bolul cu un ștergar, lasati asa cateva momente.
- Incălziti apă si turnați aceeasi masură cu apă caldă peste couscous (proportie 1-1, o masura de couscous, o masura de apa calda), adaugati un praf de sare, acoperiti bolul cu folie alimentară.
- Curătați castravetele de coaja, taiati-l in două pe lungime și indepartati semintele. Tocati castravetele in bucatele. Intotdeauna cand pregatiti un preparat cu castraveți si vreti sa păstrați o textura crocantă, îndepărtati partea cu semințe.
- Tocati ceapa verde rondele, feta cubulete, pătrunjelul mărunt.
- Faceti un dressing din zeama de la o lămâie si ulei de măsline. Proportia: o parte zeamă, 2 părți ulei.
- Indepartati folia de pe bolul cu couscous, veti vedea cum apa a fost complet absorbită. „Greblați” cu ajutorul unei furculite pana devine pufos.
- Adaugati ceapa, brânza, castravetii, patrunjelul tocat. Rupeti cu mana 2 frunzulite de busuoic si două de mentă (menta opțional, nu puneti dacă nu vă place).
- Turnati dressingul, un praf de sare, amestecati cu delicatețe. Gustati si corectați gustul cu sare sau zeama de lămâie, după caz.
- Acoperiti si lasati cateva minute sa se patrunda de gust.
- Consumați preparatul ca fel unic sau aperitiv.
Be the first to comment