
INGREDIENTE (4-6 porții):
- 500 gr dovlecei (românești sau zucchini)
- 500 gr brânză ricotta
- 50 gr parmezan ras
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 1 lingură pesmet
- 1 lingură pătrunjel verde tocat
- sare si piper
- ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
- Radeti dovleceii pe razatoarea cu ochiuri mari. Puneti-i intr-o strecuratoare si dati-le un praf de sare. Lasati-i cateva minute sa se scurgă.
- Puneti intr-o alta strecuratoare branza ricotta si lasati-o la scurs.
- Stoarceti bine dovleceii astfel incat sa eliminati apa, apoi amestecati toate ingredientele intr-un castron încăpător.
- Tapetati o tava cu hartie de copt si asezati compozitia niveland suprafata. Presarati un fir de ulei de masline.
- Incalziti cuptorul la 180 grade, coaceti timp de 30 de minute, sau cat considerati necesar pana face crustă deasupra.
- Cand este gata scoateti si lasati sa se racorească. Serviti preparatul cald sau rece, ca apetitiv sau fel unic împreună cu o salată de crudităti. Este ușoară ca un puf, înlocuiește cu succes o omletă. Eu am taiat-o în cubulețe și am servit-o ca aperitiv la un bufet.
Be the first to comment