
INGREDIENTE (4 porții):
- 4 medalioane de muschiuleț de vită (150-200 gr/porție)
- 1 lingură de piper verde (uscat)
- 1 lingurită piper verde murat
- 35 gr unt (cât o nucă)
- 1 lingură ulei de masline
- un păharel de brandy
- 200 ml smântână de gatit
- 1 lingurită mustar Dijon
- sare
USTENSILE:
- tigaie
- sfoară de bucătărie
MOD DE PREPARARE:
- Striviti boabele de piper intr-un mojar sau cu dosul unei craticioare grele. Piperul trebuie zdrobit grosolan, nu fin.
- Legati fiecare medalion cu sfoara de bucatarie, de jur imprejur. In felul acesta isi vor păstra forma.
- Treceti carnea prin piperul zdrobit, pe ambele părti. Presati cu mâna astfel incat să intre putin in carne.
- Incingeti untul si uleiul intr-o tigaie, prajiti carnea, cate 2 minute pe fiecare parte. Scoateti si pastrati la cald.
- Stingeti grăsimea din tigaie cu brandy, asteptati sa se evapore alcoolul apoi adaugati smantana, mustarul, un praf de sare si piperul murat.
- Lasati cateva momente, apoi asezati carnea din nou in tigaie. Lasati cateva clocote pana sosul capata o consistentă medie, cat sa imbrace lingura. Carnea trebuie să rămână in sânge, dar o puteti găti asa cum va place.
Be the first to comment