Hummus clasic.

INGREDIENTE:

  • 250 grame naut fiert (puteti folosi din conserva)
  • 3 linguri pline cu pasta de susan (tahini)
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • sare si piper
  • condimente precum chimion (cumin) si paprika, in cantitati limitate, circa un sfert de lingurita
  • patrunjel verde tocal marunt

MOD DE PREPARARE:

  1. Surgeti nautul de apa din conserva si clatiti-l rapid sub jet de apa.
  2. Curatati fiecare boaba de pielita, merge foarte usor. Daca nu aveti rabdare puteti lasa si asa, dar va avea o textura mai grosolana.
  3. Puneti boabele de naut intr-o craticiora mica, acopriti cu apa, turnati un fir subtire de ulei si dati intr-un clocot.
  4. Scurgeti apa, dar nu o aruncati, puneti-o deoparte.
  5. Intr-un robot de bucatarie adaugati toate ingredientele, mai putin paprika si mixati pana veti obtine o pasta fina. Daca compozitia este prea tare adaugati 1-2 linguri din apa pe care ati pastrat-o deoparte.
  6. Gustati si corectati gustul, asa cum va place. Eu il prefer un pic mai acrisor.
  7. Asezati pasta intr-un bol, turnati un fir subtire de ulei de masline, presarati paprika si patrunjel verde.
  8. Serviti hummusul cu felii de lipie sau cu paine prajita, tortilla

RECOMANDARE:

  • Pasta de susan (tahnini) trebuie amestecata bine inainte de folosire. O gasiti in toate supermarketurile in zona cu produse internationale. Intrebati vanzatorii.
  • Un truc in obtinerea unui hummus cremos ar fi sa adaugati un cub de gheata pe la jumatatea timpului de mixare. Eu nu am facut asta, dar este logic ca se formeaza o emulsie cand uleiul vine in contact cu ceva rece.
  • Va puteti fierbe singuri nautul, tinandu-l o noapte la inmuiat in apa, asa cum procedati cu fasolea uscata.

Be the first to comment

Lasă un răspuns