Pasta de masline si ton (Tuna Tapenade).

O pasta simplu de realizat, pentru o gustare sarata. Este gustarea ideala daca aveti de pregatit un bufet, un happy hour, sau daca doriti sa condimentati un sandwich. Practic nici nu exista o reteta, se mixeaza maslinele cu tonul, dar va pot scrie si niste cantitati:

INGREDIENTE:

  • 150 grame masline verzi fara samburi
  • 100 grame ton conservat in ulei (cantitate neta)
  • 1 file de ansoa
  • 1-2 linguri ulei de masline

MOD DE PREPARARE:

  1. Scurgeti bine maslinele si tonul, intr-o strecuratoare cu ochiuri mari.
  2. Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie, inclusiv uleiul de masline.
  3. Mixati bine, pana devine o pasta omogena.
  4. Transferati pasta in bolul de servire.
  5. Consumati imediat cu felii de paine prajita.

RECOMANDARE:

  • Nu puneti sare, maslinele sunt destul de sarate, si nici mai mult de un file de ansoa, pentru acelasi motiv.
  • Daca nu doriti sa predomine gustul de masline, inversati cantitatile, 150 gr ton si 100 gr masline.
  • Folositi paine integrala sau de secara, acesta este un pic dulce in comparatie cu painea alba si echilibreaza gustul.
  • Fiind o gustare sarata merge de minune cu un pahar de bere sau prosecco.

Be the first to comment

Lasă un răspuns