Muffins cu caise și gem.

Ca principiu de bază, muffins se realizează amestecând mai întâi ingredientele uscate separat de cele umede, apoi se combină intre ele, pana la omogenizare. In total implică un timp de preparare de maxim 10 minute, unicul lucru de care aveti nevoie este tava specifică. Sunt atat de usor de facut, incat n-as accepta niciodata sa le cumpar din comert.

INGREDIENTE (8 bucăti)

pentru cele uscate:

  • 150 gr faină albă
  • 1 plic praf de copt
  • 80 gr zahar tos alb
  • un praf de sare

pentru cele umede:

  • 80 gr iaurt de caise (fără pulpă)
  • 60 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 ouă

in plus:

  • 4 caise
  • gem de caise

MOD DE PREPARARE:

  1. Spălati si scoateti samburii caiselor. Taiati 2 caise in cubulete mici iar celelalte in felii.
  2. Amestecati intr-un bol ingredientele uscate si in altul cele umede.
  3. Combinatile intre ele, adăugând cele uscate peste cele umede.
  4. Adăugați cubuletele de caise. Amestecati.
  5. Asezati cupele de hârtie pentru cup cake in formă. Turnați aluatul de muffins pana la jumatatea cupei, adaugati o lingurita de gem de caise, apoi acoperiti cu aluat, lasand 1 cm de la baza de sus. Prajiturelele vor crește la copt. Deasupra asezati cate 2 feliuțe de caise.
  6. Incalziti cuptorul 180 grade static, coaceti circa 20-25 de minute.
  7. Cand sunt gata scoateti-le din tava de muffins si lasati-le la racit pe un gratar de bucătărie.
  8. Sunt minunate pentru o gustare sau mic dejun, consumate cu un pahar de lapte.

Be the first to comment

Lasă un răspuns