Tarta cu branzeturi.

INGREDIENTE:

  • 2 discuri de aluat foietaj refrigerat
  • 250 gr branza ricotta
  • 150 gr branza mozzarella
  • 150 gr branza Gruyere sau Emmentaler
  • 2-3 linguri branza Grana Padano rasa
  • 2 oua
  • sare si piper

pentru uns:

  • 1 galbenus + 1 lingura de lapte sau smantana

MOD DE PREPARARE:

  • Scurgeti ricotta intr-o strecuratoare.
  • Taiati mozzarella si cascavalul Gruyere in cubulete mici
  • Intr-un bol incapator amestecati toate ingredientele, pana obtineti o pasta omogena.
  • Derulati cu grija primul sul de aluat, fara sa-l desprindeti de hartia pe care este ambalat.
  • Ungeti lejer o forma de tarta cu diametrul de 26 cm, asezati discul de aluat, presati-l usor cu degetele sa se muleze pe forma.
  • Adaugati compozitia de branza, neteziti suprafata
  • Derulati cu grija si cel de-al doilea sul de aluat, tot asa, fara sa-l desprindeti de hartia cu care a fost ambalat.
  • Bagati mana pe dedesuptul hartiei, intoarceti, si puneti ca un capac peste tarta. Presati usor cu palma sa se lipeasca pe toata suprafata, apoi despindeti hartia.
  • Treceti un sucitor lung pe marginea tartei si presati pana se desprinde si cade surplusul de aluat.
  • Bateti un galbenus cu o lingura de lapte sau smantana si ungeti toata suprafata.
  • Incalziti cuptorul la 180 grade, coaceti 35-40 de minute. Tarta se va umfla frumos si va capata o culoare aurie.
  • Lasati sa se racoreasca pe un gratar de bucatarie. Preparatul poate fi servit la cina, impreuna cu o salata mixta sau ca aperitiv. Eu o consum indiferent de momentul zilei, calda, abia scoasa din cuptor, si-mi presar un pic de zahar pudra deasupra, pentru ca in felul acesta imi amintesc de copilarie si placintariile dobrogene.

Be the first to comment

Lasă un răspuns