Biscuiți cu fulgi de ovăz și scorțișoară

Vă invităm să descoperiți un deliciu gustos și sănătos: biscuiți cu fulgi de ovăz și scorțișoară! Această rețetă simplă și reconfortantă este perfectă pentru a satisface pofta de dulce și pentru a vă bucura de aroma inconfundabilă a scorțișoarei. Biscuiții cu fulgi de ovăz și scorțișoară sunt o opțiune excelentă pentru micul dejun sau pentru o gustare energizantă în timpul zilei. În plus, aceștia sunt pregătiți cu ingrediente sănătoase, ceea ce îi face o alegere potrivită pentru toată familia.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti biscuiții cu fulgi de ovăz și scorțișoară, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1 cană de fulgi de ovăz
 • 1 cană de făină integrală
 • 1/2 cană de unt sau ulei de cocos topit
 • 1/2 cană de zahăr brun
 • 1 ou
 • 1 linguriță de extract de vanilie
 • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
 • 1/2 linguriță de praf de copt
 • 1/4 linguriță de sare

Instrucțiuni de preparare

Urmăriți aceste instrucțiuni simple pentru a pregăti biscuiții cu fulgi de ovăz și scorțișoară:

 1. Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și a pregăti o tavă de copt cu hârtie pergament sau folie de copt.
 2. Într-un bol mare, amestecați fulgii de ovăz, făina integrală, praful de copt, sarea și scorțișoara.
 3. În alt bol, bateți oul și adăugați zahărul brun, untul topit și extractul de vanilie. Amestecați bine până când obțineți o compoziție omogenă.
 4. Combinați treptat amestecul de ingrediente umede cu cel de ingrediente uscate. Continuați să amestecați până când obțineți un aluat omogen.
 5. Formați biluțe din aluat și așezați-le pe tava de copt pregătită, lăsând suficient spațiu între ele pentru a se extinde în timpul coacerii.
 6. Flațați ușor fiecare biluță cu o furculiță pentru a le da forma caracteristică de biscuiți.
 7. Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute sau până când devin aurii pe margini.
 8. Retrageți biscuiții din cuptor și lăsați-i să se răcească pe tavă timp de câteva minute, apoi transferați-i pe un grătar pentru răcire completă.

Gustare sănătoasă și delicioasă

Biscuiții cu fulgi de ovăz și scorțișoară sunt gata să fie savurați! Aceștia sunt perfecti pentru a-i însoți cu o cană de ceai sau cafea, sau îi puteți pune în cutia de prânz pentru o gustare sănătoasă la serviciu sau la școală. Combinația de fulgi de ovăz și scorțișoară adaugă o notă caldă și reconfortantă, iar textura crocantă a biscuiților va fi cu siguranță pe placul întregii familii.

Variante și sfaturi

Puteți să vă personalizați biscuiții cu fulgi de ovăz și scorțișoară adăugând ingrediente suplimentare, cum ar fi nuci, migdale, sau ciocolată neagră mărunțită. Aceste adiții pot aduce un plus de textură și gust biscuiților.

De asemenea, puteți dubla sau tripla cantitățile de ingrediente pentru a pregăti mai mulți biscuiți și îi puteți păstra într-un recipient ermetic pentru a-i menține proaspeți pentru mai mult timp.

Întrebări frecvente (faqs)

Cât de sănătoși sunt biscuiții cu fulgi de ovăz și scorțișoară?

Biscuiții cu fulgi de ovăz și scorțișoară sunt o opțiune relativ sănătoasă atunci când sunt preparați acasă, deoarece puteți controla ingredientele folosite. Fulgii de ovăz sunt o sursă bună de fibre și nutrienți, iar scorțișoara poate avea beneficii pentru sănătatea metabolică. Cu toate acestea, este important să consumați biscuiții cu moderație, deoarece aceștia conțin și zahăr.

Se pot pregăti biscuiți cu fulgi de ovăz și scorțișoară fără gluten?

Da, puteți prepara biscuiți cu fulgi de ovăz și scorțișoară fără gluten folosind făină fără gluten și asigurându-vă că fulgii de ovăz utilizați sunt certificați fără gluten. Astfel, această rețetă poate fi adaptată pentru persoanele cu intoleranță la gluten.

Cât timp se păstrează biscuiții cu fulgi de ovăz și scorțișoară proaspeți?

Pentru a păstra prospețimea biscuiților, depozitați-i într-un recipient ermetic la temperatura camerei. Aceștia se vor menține proaspeți timp de aproximativ o săptămână. Dacă doriți să-i păstrați mai mult timp, puteți să-i congelați într-un sac sigilat și să-i dezghețați la temperatura camerei înainte de a-i servi.


Vezi și:

Photo of author

Romulus

Lasă un comentariu