Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Bun venit la o incursiune delicioasa in lumea deserturilor! Astazi, vom descoperi secretul unei prajituri cu ciocolata si fructe de padure care iti va incanta simturile. Cu o combinatie perfecta intre dulceata ciocolatei si prospetimea fructelor de padure, acest desert este un adevarat deliciu pentru oricine iubeste bucataria rafinata.

Ingrediente de baza

Pentru a prepara prajitura cu ciocolata si fructe de padure, vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • 200g ciocolata neagra de calitate
  • 150g unt
  • 3 oua
  • 200g zahar
  • 150g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100g fructe de padure (zmeura, afine, mure)
  • Extract de vanilie
  • Sare

Prepararea prajiturii

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure este relativ usoara de preparat, dar rezultatul este spectaculos. Iata cum sa o faci:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava de copt cu hartie de pergament.
  2. Topeste ciocolata si untul la bain-marie, amestecand pana cand obtii un amestec omogen.
  3. Intr-un bol separat, bate ouale cu zaharul pana cand obtii o compozitie spumoasa.
  4. Adauga amestecul de ciocolata si unt peste oua batute si amesteca bine.
  5. Incorporeaza faina cernuta, praful de copt si o pizca de sare. Amesteca pana la omogenizare.
  6. Adauga extractul de vanilie pentru aroma.
  7. Turneaza jumatate din compozitie in tava pregatita.
  8. Aranjeaza fructele de padure peste stratul de ciocolata.
  9. Acopera cu restul de compozitie.
  10. Coace prajitura in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
  11. Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia in bucati patrate sau dreptunghiulare.

Savurare si recomandari

Aceasta prajitura cu ciocolata si fructe de padure este perfecta pentru a fi savurata alaturi de o ceasca de cafea sau un pahar de lapte. Textura sa moale si aromatica va cuceri cu siguranta papilele gustative.

De asemenea, poti sa o servesti cu o lingura de inghetata de vanilie sau o frisca usoara pentru un plus de deliciu. Nu uita sa decorezi fiecare portie cu cateva fructe de padure proaspete pentru un aspect atragator.

Faq

Cat timp dureaza prepararea prajiturii?

Prepararea prajiturii cu ciocolata si fructe de padure dureaza aproximativ 15-20 de minute, iar coacerea in cuptor adauga inca 25-30 de minute. Cu tot cu racire, vei putea savura acest desert in mai putin de o ora si jumatate.

Pot folosi alte tipuri de ciocolata?

Desigur! Poti experimenta cu diferite tipuri de ciocolata, cum ar fi ciocolata cu lapte sau ciocolata alba, pentru a-ti personaliza prajitura. Alege ciocolata de cea mai buna calitate pentru a obtine un rezultat excelent.

Cum se pastreaza prajitura?

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure poate fi pastrata la temperatura camerei intr-un recipient inchis ermetic pentru 2-3 zile. Pentru o durata de pastrare mai lunga, poti s-o depozitezi in frigider. Asigura-te sa o acoperi cu folie alimentara sau sa o pui intr-un recipient etans pentru a evita uscarea.

Pot inlocui fructele de padure proaspete cu cele congelate?

Da, poti folosi fructe de padure congelate daca nu gasesti proaspete sau daca vrei sa pregatesti prajitura in afara sezonului fructelor de padure. Nu este nevoie sa dezgheti fructele inainte de a le adauga in compozitie.


Vezi și:

Photo of author

Romulus

Lasă un comentariu