Prajituri de post cu crema – delicii vegetariene

Crema de vanilie de post, prajituri cu crema de ciocolata usor de facut si prajitura pufoasa de post sunt arome pe care le puteti savura fara a renunta la dieta dumneavoastra vegetariana sau post. In acest articol, vom dezvalui retete delicioase si usor de preparat pentru prajituri de post cu crema, care vor satisface pofta de dulce in orice moment al zilei. Cu ingrediente simple si pasi detaliati, veti putea pregati deserturi deosebite care vor incanta intreaga familie.

Prajitura cu crema de vanilie de post

Prajitura cu crema de vanilie este un desert clasic, iar varianta de post este la fel de gustoasa. Iata ce aveti nevoie pentru a pregati acest deliciu:

Ingrediente: Preparare:
  • 250g faina
  • 200g zahar
  • 200ml apa
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • Sare
  1. Amestecati faina, zaharul, sarea si praful de copt intr-un castron.
  2. Adaugati apa, uleiul si extractul de vanilie, apoi amestecati pana obtineti un aluat omogen.
  3. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180°C timp de 25-30 de minute sau pana cand prajitura devine aurie.
  4. Lasati prajitura sa se raceasca complet.
  5. Preparati crema de vanilie de post din pudra instant, conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Taiati prajitura in patrate si umpleti-le cu crema de vanilie.

Aceasta prajitura cu crema de vanilie de post va fi cu siguranta apreciata de cei dragi, iar gustul sau delicat va satisface chiar si cele mai pretentioase papile gustative.

Prajituri cu crema de ciocolata usor de facut

Daca sunteti fan ciocolata, prajiturile cu crema de ciocolata de post sunt alegerea perfecta pentru a va rasfata simturile. Iata cum le puteti prepara:

Ingrediente: Preparare:
  • 200g ciocolata neagra vegana
  • 250g faina
  • 150g zahar
  • 100ml ulei de cocos
  • 200ml lapte vegetal
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Sare
  1. Topiti ciocolata neagra intr-un vas cu aburi si lasati-o sa se racoreasca.
  2. Intr-un castron, amestecati faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sare.
  3. Adaugati uleiul de cocos, laptele vegetal si extractul de vanilie, apoi amestecati pana obtineti un aluat omogen.
  4. Turnati ciocolata topita peste aluat si amestecati bine.
  5. Formati bilute din aluat si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coaceti la 180°C timp de 12-15 minute sau pana cand prajiturile devin crocante la exterior.

Aceste prajituri cu crema de ciocolata de post vor indulci ziua oricui, iar aroma bogata de ciocolata va fi cu siguranta apreciata.

Prajitura pufoasa de post

Prajitura pufoasa de post este un desert minunat pentru toate ocaziile. Iata cum o puteti prepara:

Ingrediente: Preparare:
  • 300g faina
  • 150g zahar
  • 200ml apa minerala
  • 100ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Coaja rasa de lamaie
  1. Amestecati faina, zaharul si praful de copt intr-un castron.
  2. Adaugati apa minerala, uleiul si coaja rasa de lamaie, apoi amestecati pana obtineti un aluat omogen.
  3. Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti la 180°C timp de 25-30 de minute sau pana cand prajitura devine aurie.
  4. Lasati prajitura sa se raceasca, apoi taiati-o in bucati patrate.

Aceasta prajitura pufoasa de post este un desert simplu, dar extrem de gustos. Poate fi servita alaturi de ceai sau cafea, pentru o experienta dulce completa.

Ce inseamna „de post” in retetele de prajituri?

„De post” se refera la retetele care respecta regulile dietelor de post, care exclud consumul de produse de origine animala, cum ar fi carne, lapte si oua. Aceste retete sunt potrivite pentru persoanele care tin post sau urmeaza o dieta vegetariana.

Pot folosi altceva in loc de crema de vanilie de post?

Da, puteti inlocui crema de vanilie de post cu alte creme vegetariene sau vegane, cum ar fi crema de ciocolata sau crema de migdale. Alegeti crema care va place cel mai mult sau incercati mai multe variante pentru a diversifica gusturile.

Cum pastrez prospetimea prajiturilor de post cu crema?

Pentru a pastra prospetimea prajiturilor de post cu crema, este recomandat sa le depozitati intr-un recipient ermetic la temperatura camerei sau in frigider, daca este foarte cald. Astfel, vor ramane delicioase pentru mai mult timp.

Acum aveti la dispozitie retete delicioase de prajituri de post cu crema, perfecte pentru a va indulci ziua fara sa incalcati dieta dumneavoastra vegetariana sau de post. Incercati-le si bucurati-va de aromele lor minunate!


Vezi și:

Photo of author

Gabriel

Lasă un comentariu