Salam de biscuiți cu margarină: o delicatesă ușor de preparat

Dacă vă doriți o rețetă simplă și delicioasă pentru a satisface pofta de dulce, atunci salamul de biscuiți cu margarină este alegerea perfectă. Această prăjitură, cunoscută și sub numele de „salăm de biscuiți,” este iubită de copii și adulți deopotrivă. Cu puține ingrediente și fără a fi nevoie să folosiți cuptorul, veți putea crea un desert minunat în doar câteva minute.

Cum să facem salam de biscuiți cu margarină

Pentru a începe, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 400 de grame de biscuiți simpli
 • 200 de grame de margarină
 • 100 de grame de zahăr pudră
 • 3 linguri de cacao
 • 100 de grame de stafide sau alte fructe uscate la alegere
 • 1 lingură de esență de vanilie
 • 1 cană de lapte

Acum că aveți toate ingredientele pregătite, urmați acești pași simpli:

 1. Mai întâi, sfărâmați biscuiții în bucăți mici. Puteți folosi un blender sau îi puteți așeza într-un sac de plastic și îi veți sfărâma cu ajutorul unui sucitor.
 2. Într-o cratiță, topiți margarina la foc mic. Adăugați zahărul pudră și cacaoa și amestecați până când obțineți o pastă omogenă.
 3. Turnați laptele treptat în amestecul de margarină și cacao, amestecând continuu până când compoziția devine omogenă și lichidă.
 4. Adăugați esența de vanilie și stafidele sau fructele uscate, amestecându-le în compoziție.
 5. Turnați biscuiții sfărâmați în amestecul de ciocolată și amestecați bine până când biscuiții sunt acoperiți în întregime de cremă.
 6. Puneți amestecul pe o folie de plastic și rulați-l într-o formă de salam. Strângeți bine capetele foliei și puneți salamul la frigider pentru cel puțin 2 ore sau până când devine ferm.
 7. Taiați salamul în felii subțiri și serviți-l cu poftă!

Salam de biscuiți cu margarină și lapte

Versiunea cu lapte a acestui desert adaugă o textură moale și un gust ușor de caramel. Pentru a realiza această variantă, adăugați o cană de lapte în amestecul de ciocolată și margarină, încălzind totul la foc mic până când laptele se integrează perfect. Acest ingredient suplimentar va face ca salamul de biscuiți să fie mai moale și să se topească în gură.

Tort de biscuiți cu margarină

Dacă doriți să mergeți un pas mai departe și să creați un desert spectaculos, puteți transforma rețeta de salam de biscuiți într-un tort de biscuiți cu margarină. Folosiți același amestec delicios de ciocolată și margarină pentru a lipi biscuiții și adăugați straturi suplimentare de cremă de ciocolată între fiecare strat de biscuiți. La final, glasați tortul cu ciocolată și decorați-l după preferință.

Salam de biscuiți cu margarină și rahat

Pentru un plus de dulceață și textură, puteți adăuga bucăți de rahat în salamul de biscuiți. Acest ingredient adăugat va aduce o notă de culoare și un gust inconfundabil. Pur și simplu tăiați rahatul în cuburi mici și amestecați-l în compoziția de biscuiți înainte de a rula salamul.

Faq-uri despre salamul de biscuiți cu margarină

1. cât timp rezistă salamul de biscuiți în frigider?

Salamul de biscuiți cu margarină poate rezista în frigider timp de aproximativ o săptămână, atâta timp cât este bine înfășurat în folie de plastic sau depozitat într-un recipient etanș. Cu toate acestea, este puțin probabil să reziste atât de mult timp, deoarece va fi mâncat mult mai devreme!

2. pot folosi unt în loc de margarină?

Da, puteți înlocui margarina cu unt în această rețetă, dacă doriți. Gustul final va fi ușor diferit, dar totuși delicios.

3. pot adăuga nuci sau alte fructe cu coajă lemnoasă?

Absolut! Puteți adăuga nuci, migdale sau alte fructe cu coajă lemnoasă în salamul de biscuiți pentru o textură crocantă și un gust bogat în nucă.

Această rețetă de salam de biscuiți cu margarină este perfectă pentru momentele când doriți să vă răsfățați cu ceva dulce și delicios. Cu variantele sale creative, puteți personaliza această prăjitură pentru a satisface toate preferințele gustative. Savurați fiecare felie și bucurați-vă de gustul minunat al acestui desert clasic!


Vezi și:

Photo of author

Peroca

Lasă un comentariu