CARTOFI UMPLUTI CU CAS SCAMORZA SI SUNCA BRESAOLA

cropped-cartofi.jpg

Ideal de pregatit ca si garnitura pentru carne sau mancare de cina.

INGREDIENTE:

  • cati cartofi doriti sa pregatiti, marime mijlocie
  • tot atatea felii de sunca bresaola
  • tot atatea felii de cascaval
  • 50 gr de unt
  • sare de mare
  • rozmarin proaspat
  • ulei

USTENSILE:

  • tava
  • sfoara alimentara
  • oala
  • hartie de copt

MOD DE PREPARARE:

  1. Cartofii se spala bine pe coaja si se pun la fiert.
  2. Dupa ce sunt fierti se scot, se lasa sa se racoresca si se curata de pielita.
  3. Se taie in doua jumatati pe lungime.
  4. Fiecare jumatate se unge cu unt, se pune cate o felie de cascaval si una de sunca
  5. Se reface cartoful, se leaga cu sfoara alimentara
  6. Se unge fiecare cartof deasupra cu ulei si se presara sare de mare si rozmarinul proaspat, tocat.
  7. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartia de copt si se da la cuptor la 200 grade timp de 15-20 de minute.

SFATURI:

  • Casul scamorza poate fi inlocuit cu orice cascaval moale, tanar.
  • Sunca bresaola este o sunca asemanatoare cu prosciutto, dar este din carne de vita. Folositi-va imaginatia, faceti-va propriile combinatii.
  • Cartofilor le-am taiat o feliuta la baza, asa nu se rostogolesc si sunt mai usor de manipulat.

Be the first to comment

Lasă un răspuns