
Ideal de pregatit ca si garnitura pentru carne sau mancare de cina.
INGREDIENTE:
- cati cartofi doriti sa pregatiti, marime mijlocie
- tot atatea felii de sunca bresaola
- tot atatea felii de cascaval
- 50 gr de unt
- sare de mare
- rozmarin proaspat
- ulei
USTENSILE:
- tava
- sfoara alimentara
- oala
- hartie de copt
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se spala bine pe coaja si se pun la fiert.
- Dupa ce sunt fierti se scot, se lasa sa se racoresca si se curata de pielita.
- Se taie in doua jumatati pe lungime.
- Fiecare jumatate se unge cu unt, se pune cate o felie de cascaval si una de sunca
- Se reface cartoful, se leaga cu sfoara alimentara
- Se unge fiecare cartof deasupra cu ulei si se presara sare de mare si rozmarinul proaspat, tocat.
- Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartia de copt si se da la cuptor la 200 grade timp de 15-20 de minute.
SFATURI:
- Casul scamorza poate fi inlocuit cu orice cascaval moale, tanar.
- Sunca bresaola este o sunca asemanatoare cu prosciutto, dar este din carne de vita. Folositi-va imaginatia, faceti-va propriile combinatii.
- Cartofilor le-am taiat o feliuta la baza, asa nu se rostogolesc si sunt mai usor de manipulat.
Be the first to comment