
Un desert care se recomandă singur. Mie nu-mi rămane decat să vă dau reteța.
INGREDIENTE (4 porții)
pentru crema de brânză:
- 200 gr de brânză tartinabilă Arla sau Philadelphia
- 200 gr iaurt grecesc
- 80 gr de zahar tos
- 2 foi de gelatină
- 50 ml lapte
- 1 fiolă cu esență de unt si vanilie
- sucul de la 1/2 lime
pentru blat:
- 130 gr biscuiți digestivi
- 50 gr unt
pentru decor:
- coaja rasă de lime
USTENSILE:
- 4 inele din inox cu diametrul de 8 cm
- hartie de copt
- robot de bucătarie
- tel
- tavă
- bol
- ibric
MOD DE PREPARARE:
- Se topeste untul.
- Cu ajutorul unui robot se maruntesc biscuitii digestivi.
- Se toarnă untul peste biscuiti si se amesteca cu o lingură până este bine incorporat.
- Intr-o tava se pune hartie de copt si se aseaza cele 4 inele. Se ia cu o lingură din compozitia cu biscuiti si se distribuie pe fundul inelelor intr-un strat de 1 cm grosime, se preseaza bine si se niveleaza suprafata.
- Se dă la rece 10 minute.
- Brânza se amestecă cu iaurtul, zaharul, sucul de la o jumatate de lime si fiola cu esentă de vanilie. Se omogenizeaza bine cu un tel in formă de pară.
- Cele 2 foi de gelatină se pun la hidratat intr-o farfurie în apă rece, pentru 5 minute.
- Intr-un ibric se aduce la punctul fierbere laptele. Se dă de pe foc.
- Se storc usor foile de gelatina si se pun in ibricul cu laptele fierbinte. Cu o lingură sau un tel micuț se amestecă bine, până gelatina este complet dizolvată iar laptele capată un aspect de gel.
- Se toarnă peste amestecul cu branză si se incorporează bine. Crema de brânză trebuie să aibă un aspect omogen, să fie lucioasă.
- Se toarnă peste blatul din biscuiți si se dă la frigider pentru 2 ore.
- Se pot lăsa in inele până la momentul servirii. Se scot din formă trecând peste marginea inelelor un cutit umezit in apă caldă si sters. Se ridică cu grijă.
SFATURI:
- Eu am folosit iaurt grecesc cu 2% grasimi, dar merge si unul mai gras.
- Inele se gasesc la raionul de menaj al oricarui supermarket. Puteti folosi si o singură forma cu fundul detasabil.
- Preparati gelatina exact asa cum v-am descris. Eu am distrus o gramadă de preparate până am invațat cum să o folosesc.
- Inainte sa serviti desertul radeti coajă de lime deasupra.
- Puteti face un topping dintr-un iart grecesc gras si o lingură de zahar pudră. Amestecati cu grijă până se incorporeaza zaharul apoi turnati-l deaspra cremei de branza, după ce le-ati pus in forme.
- Scoateti-le din formă si lasati-le 15-20 de minute la temperatura camerei apoi serviti-le.
Be the first to comment