Mini cheesecake cu brânză, iaurt si lime

Un desert care se recomandă singur. Mie nu-mi rămane decat să vă dau reteța.

INGREDIENTE (4 porții)

pentru crema de brânză:

  • 200 gr de brânză tartinabilă Arla sau Philadelphia
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 80 gr de zahar tos
  • 2 foi de gelatină
  • 50 ml lapte
  • 1 fiolă cu esență de unt si vanilie
  • sucul de la 1/2 lime

pentru blat:

  • 130 gr biscuiți digestivi
  • 50 gr unt

pentru decor:

  • coaja rasă de lime

USTENSILE:

  • 4 inele din inox cu diametrul de 8 cm
  • hartie de copt
  • robot de bucătarie
  • tel
  • tavă
  • bol
  • ibric

MOD DE PREPARARE:

  1. Se topeste untul.
  2. Cu ajutorul unui robot se maruntesc biscuitii digestivi.
  3. Se toarnă untul peste biscuiti si se amesteca cu o lingură până este bine incorporat.
  4. Intr-o tava se pune hartie de copt si se aseaza cele 4 inele. Se ia cu o lingură din compozitia cu biscuiti si se distribuie pe fundul inelelor intr-un strat de 1 cm grosime, se preseaza bine si se niveleaza suprafata.
  5. Se dă la rece 10 minute.
  6. Brânza se amestecă cu iaurtul, zaharul, sucul de la o jumatate de lime si fiola cu esentă de vanilie. Se omogenizeaza bine cu un tel in formă de pară.
  7. Cele 2 foi de gelatină se pun la hidratat intr-o farfurie în apă rece, pentru 5 minute.
  8. Intr-un ibric se aduce la punctul fierbere laptele. Se dă de pe foc.
  9. Se storc usor foile de gelatina si se pun in ibricul cu laptele fierbinte. Cu o lingură sau un tel micuț se amestecă bine, până gelatina este complet dizolvată iar laptele capată un aspect de gel.
  10. Se toarnă peste amestecul cu  branză si se incorporează bine. Crema de brânză trebuie să aibă un aspect omogen, să fie lucioasă.
  11. Se toarnă peste blatul din biscuiți si se dă la frigider pentru 2 ore.
  12. Se pot lăsa in inele până la momentul servirii. Se scot din formă trecând peste marginea inelelor un cutit umezit in apă caldă si sters. Se ridică cu grijă.

SFATURI:

  • Eu am folosit iaurt grecesc cu 2% grasimi, dar merge si unul mai gras.
  • Inele se gasesc la raionul de menaj al oricarui supermarket. Puteti folosi si o singură forma cu fundul detasabil.
  • Preparati gelatina exact asa cum v-am descris. Eu am distrus o gramadă de preparate până am invațat cum să o folosesc.
  • Inainte sa serviti desertul radeti coajă de lime deasupra.
  • Puteti face un topping dintr-un iart grecesc gras si o lingură de zahar pudră. Amestecati cu grijă până se incorporeaza zaharul apoi turnati-l deaspra cremei de branza, după ce le-ati pus in forme.
  • Scoateti-le din formă si lasati-le 15-20 de minute la temperatura camerei apoi serviti-le.

Be the first to comment

Lasă un răspuns