Roşii umplute cu orez

Mă săturasem de carne si aveam cateva rosii mari prin frigider. A fost foarte simplu de facut si am reusit sa folosesc ce aveam prin frigider si prin camară, asa că mă pot declara multumită.

INGREDIENTE:

  • cate rosii doriti
  • cate rosii, atatea linguri de orez
  • miezul de la o vânătă crudă
  • un morcov
  • o ceapă mare
  • ulei
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper negru rasnit mare
  • cimbru uscat

USTENSILE:

  • tavă care merge la cuptor
  • hârtie de copt
  • tigaie
  • razatoare

MOD DE PREPARARE:

  1. Tăiati un capac rosiilor si scobiti-le miezul cu o lingurită.
  2. Tocati ceapa mărunt si dati pe răzătoarea cu ochiuri mari miezul de vânătă (eu am dat pe răzătoare si miezul de rosii).
  3. Curătati morcovul si dati-l pe răzătoarea cu ochiuri mici.
  4. Intr-o tigaie puneti la incins uleiul si căliti pe rand si in ordinea aceasta: ceapa, morcovul, miezul de vânătă.
  5. Adaugati orezul spalat cu apă caldă, apoi miezul de rosii si sucul rezultat.
  6. Asezonati cu sare, piper proaspăt măcinat si cimbru uscat.
  7. Umpleti rosiile pe trei sferturi, puneti capacul si asezati-le in tava peste care ati pus initial o hartie de copt.
  8. Ungeti rosiile cu ulei, cu ajutorul unei pensule.
  9. Dati la cuptor o oră la 200 grade (cuptor incălzit in prealabil).

SFATURI:

Poate fi servit ca atare, cu o lingură generoasă de smantană deasupra, sau garnitură la un preparat cu carne.

1 Comment

Lasă un răspuns