
M-a atras acesta reteta de pui a lui Gordon Ramsay, în care singurul condiment este paprika. Mai fac o reteta de-a lui, pui umplut cu năut, dar este onctuoasă, cu mult unt. Ingredientele sunt puține, dar țineți cont sa fie de calitate.
INGREDIENTE:
- un pui mic întreg (maxim 1,1kg, fara hormoni)
- 1 lamaie bio
- sare de mare grunjoasă
- paprika dulce, afumata (cumparati din piață de la țărani)
- 400 ml vin alb sec
- 200 ml apa
- o crenguța de rozmarin
- ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
- Spalati puiul apoi stergeti-l bine.
- Spalati lămâia pe coaja și introduceti-o întreaga, în cavitatea puiului.
- Intr-un castronel sau pe tocator amestecati câteva lingurite de sare cu o lingurita cu vârf de paprika. Ungeti puiul cu ulei de masline apoi cu amestecul de sare și paprika.
- Asezati puiul într-o tava înaltă apoi turnati vinul și apa. Puneti in tava și crenguța de rozmarin.
- Sigilati bine tava cu folie de aluminiu.
- Dati la cuptor preincalzit 180 grade pentru o ora. La expirarea timpului îndepărtați folia de aluminiu, ridicați temperatura la 200 de grade. Țineți jumătate de ora pe o parte, apoi întoarceți pe cealaltă și mai țineți încă jumătate de ora.
- La final scoateti puiul, lasati-l în repaus 10 minute cu pieptul în jos. Portionati-l frumos și turnati peste el sosul format în tava, dupa ce l-ati strecurat si degresat.
- Serviti cu orice garnitura cu conditia sa fie delicata, altfel va eclipsa gustul delicat, ușor afumat, al cărnii de pui.
Be the first to comment