Pui cu paprika. Reteta lui Gordon Ramsay.

M-a atras acesta reteta de pui a lui Gordon Ramsay, în care singurul condiment este paprika. Mai fac o reteta de-a lui, pui umplut cu năut, dar este onctuoasă, cu mult unt. Ingredientele sunt puține, dar țineți cont sa fie de calitate.

INGREDIENTE:

  • un pui mic întreg (maxim 1,1kg, fara hormoni)
  • 1 lamaie bio
  • sare de mare grunjoasă
  • paprika dulce, afumata (cumparati din piață de la țărani)
  • 400 ml vin alb sec
  • 200 ml apa
  • o crenguța de rozmarin
  • ulei de măsline

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati puiul apoi stergeti-l bine.
  2. Spalati lămâia pe coaja și introduceti-o întreaga, în cavitatea puiului.
  3. Intr-un castronel sau pe tocator amestecati câteva lingurite de sare cu o lingurita cu vârf de paprika. Ungeti puiul cu ulei de masline apoi cu amestecul de sare și paprika.
  4. Asezati puiul într-o tava înaltă apoi turnati vinul și apa. Puneti in tava și crenguța de rozmarin.
  5. Sigilati bine tava cu folie de aluminiu.
  6. Dati la cuptor preincalzit 180 grade pentru o ora. La expirarea timpului îndepărtați folia de aluminiu, ridicați temperatura la 200 de grade. Țineți jumătate de ora pe o parte, apoi întoarceți pe cealaltă și mai țineți încă jumătate de ora.
  7. La final scoateti puiul, lasati-l în repaus 10 minute cu pieptul în jos. Portionati-l frumos și turnati peste el sosul format în tava, dupa ce l-ati strecurat si degresat.
  8. Serviti cu orice garnitura cu conditia sa fie delicata, altfel va eclipsa gustul delicat, ușor afumat, al cărnii de pui.

Be the first to comment

Lasă un răspuns