Bibilică la tigaie, cu măsline verzi.

În sfârșit se pot găsi acum pe piață mai multe tipuri de cărnuri. În ultima perioadă se gasesc refrigerate: bibilică, fazan, prepelițe și cocoșei franțuzești. Carnea de bibilică este foarte sănătoasă iar gustul său se aseamănă cu carnea de vânat, in străinătate este considerată o delicatesă. Se poate găti întreagă la cuptor sau înăbușită în tigaie. Modul de preparare este simplu.

INGREDIENTE (4 PORTII):

  • 1 bibilică refrigerată
  • 50 gr de unt
  • 35 ml ulei de măsline
  • 250-300 ml supă de pui (sau vegetala)
  • 150 ml vin alb sec
  • 200 gr măsline verzi, fără samburi
  • sare, piper
  • 1 frunza de dafin, rozmarin, salvie (proaspete)

MOD DE PREPARARE:

  1. Faceti o supă dintr-un cub de pui sau vegetal.
  2. Portionati bibilica, spalati-o și zvantati-o bine.
  3. Intr-o tigaie puneti la incins untul și uleiul apoi adăugați bucățile de carne.
  4. Prăjiti bine pe ambele părți timp de 10 minute.
  5. Sărați și piperati.
  6. Stingeti cu un pahar de vin alb, lăsați să se evapore alcoolul apoi reduceți flacăra.
  7. Adăugați plantele aromatice și un polonic de supă.
  8. Puneti capac, lasati o mica fanta pentru evaporare, și coaceți înăbușit la foc mic timp de 1 ora. Controlați des și adăugați supa pe masura ce se evapora.
  9. Gustati din sosul care se formeaza și mai asezonati pe parcurs. Nu puneti multă sare, țineți cont ca preparatul va contine si măsline care sunt sărate. Optional puteti pune și un cățel de usturoi. Sosul trebuie să fie redus, nu prea lichid. Dacă vi se pare prea lichid pe ultimele minute fierbeti fără capac.
  10. La sfarsit adăugați maslinele și mai lăsați 5 minute, cât să se pătrundă de gust.
  11. Mai adăugați o lingură de unt moale și, cu focul stins, răsuciti tigaia astfel încât să se formeze o emulsie cu sosul din tavă. Adaosul de unt este permis deoarece carnea de bibilică este o carne slabă, dar dacă nu va pricepeți sa-l transformați în emulsie renunțați la el, se va transforma în grăsime și nu va v-a mai plăcea gustul.
  12. Serviți preparatul cald împreună cu sosul format și măsline. 

Be the first to comment

Lasă un răspuns